tiistai 12. marraskuuta 2013

Android 4.4 antaa nimesi ja kuvasi soittajalle, hyödyntää Google+ profiiliasi

kitkat1_2Mikäli käytät Google+ palvelua ja olet asettanut sinne puhelinnumerosi, nimesi ja kuvasi saa tuntematon soittaja sieltä profiilikuvasi sekä nimesi soiton aikana.

Ominaisuus on toki kätevä kun kyseessä on edes jollakin tavoin tutut henkilöt  mutta kun ominaisuus rikkoo yksityisyyttä huomattavasti, ei esimerkiksi puhelinmyyjien ole mitään syytä saada kuvaani ja muita yhteystietojani ylös.

Googlen olisi ehdottomasti pitänyt lisätä optioita yhteystietojen jakamiseen, esimerkiksi niin että ne jaetaan vain jos soittaja löytyy jo tietystä piiristä kuten vaikkapa perhe, ystävät ynm… Mutta jako tapahtuu heti mikäli Google+ käyttäjä on lisännyt oman puhelinnumeronsa palveluun ja vahvistanut sen, on se silloin yleisesti saatavilla ja tunnistettavissa.

Uusi puhelinominaisuus etsii puhelinnumeron Google+:sta näiden profiilien joukosta ja mikäli soittajalla ei ole jo erikseen puhelinnumeroa tallennettuna yhteystietona luuriin, etsii käyttöjärjestelmä siihen sopivan profiilin ja esittää sen puhelimen ruudulla soiton alkaessa. Tämä tuo esiin profiilin annetun nimen sekä henkilökuvan.

Soittajan on mahdollista tallentaa kyseiset tiedot ja tuolloin yhteystietoihin tulee myös muut tiedot joita profiilissa on asetettuna julkiseksi, kuten esimerkiksi syntymä-aika, asuinkunta, osoite ja niin edes päin.

Ominaisuus on toki kaksi suuntainen:

Ominaisuus toimii myös toisin päin, eli mikäli soitat jollekin jolla ei ole numeroasi ylhäällä, tarjoaa puhelin samat tiedot puhelun saajalle.

Voi jättäytyä palvelusta pois:

Toki palvelusta voi jättäytyä ulkopuolelle tämän Googlen sivun kautta.

Toiminto ei ole vielä aktiivinen vaan se kytketään päälle ensi vuoden alussa ja toimii toistaiseksi vain Android 4.4 KitKat käyttöjärjestelmässä.

LÄHDE: Google