torstai 17. heinäkuuta 2014

Google antoi periksi ja hyväksyy nyt nimimerkit suoraan

Googlen Google+ palvelua käyttäneiltä on vaadittu oman nimensä näkymistä profiilissa mutta nyt yhtiö on muuttanut käytäntöjään palvelun suhteen, oman nimen voi korvata nimimerkillä.

Nyt on mahdollista luoda profiilille julkinen nimimerkki jolla käyttäjän nimi tullaan jatkossa näyttämään kun hän julkaisee palvelussa tai siihen liitetyissä muissa palveluissa jotain, kuten kommentteja.

Aikaisemminkin Google -profiiliin on voinut luoda nimimerkin tai lempinimensä mutta tuolloin Google halusi tunnistaa käyttäjän erilaisin tunnistusmenetelmin, nyt tästä vaatimuksesta on päästy eroon ja oman nimen käyttö ei enää ole pakollista missään vaiheessa.

Puolesta ja vastaan:

Googlen uusi nimikäytäntö jakaa käyttäjät kahteen leiriin, toiset ovat kiitollisia jo kauan vaaditusta ominaisuudesta ja toiset taas pelkäävät että nimimerkkien taakse piiloutuvat tiputtavat keskustelun laadun aikaisemmasta huomattavasti törkyisemmäksi.

Googleen on toki mahdollista luoda käyttäjätunnus tekaistulla nimellä mutta moni oli luonut varsinkin Youtubeen nimimerkin jolla pystyi peittämään oman nimensä vaikka sen olisi yhdistänytkin oikeaan Google-tiliin.

Kun Google+ päätettiin liittää Youtubeen, moni käyttäjä menetti nimimerkin käytön mahdollisuuden, eikä vain Youtubessa vaan myös blogeissa ja muissa palveluissa joihin Google+ kommentointijärjestelmä oli implementoitu.

Epäilläänkin että Youtuben naittaminen Google+:n kanssa olisi syyllinen Googlen tekemään päätökseen, juurikin nimimerkkien katoaminen Youtube käyttäjiltä närästi monia ja säikäytti ehkä siten Googlen tekemään nykyisenkaltaisen päätöksen.

Huonoja esimerkkejä:

Youtubesta voi edelleen nähdä ja seurata nimimerkein suojautuneita käyttäjiä joiden kommenttien laatu on varsin alhaista ja törkyistä joten onko muutos nyt parempaan suuntaan kun nimimerkkien käyttö tulee mahdolliseksi myös itse pääpalvelussa eli Google Plussassa?

Ei aivan ehdoitta:

Palvelussa on kuitenkin edelleen nimenkäytölle ehtoja, kuten sille kuinka monta kertaa käyttäjä voi nimimerkin vaihtaa palvelussa.

LÄHDE: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"