torstai 16. huhtikuuta 2020

Vuoden 2019 suosituimmat sovellukset – kuinka monta löydät omasta älypuhelimestasi?

Uusia sovelluksia syöksyy markkinoille hurjaa vauhtia. Käyttäjille tarjotaan niin uusia pelejä, kuntoilusovelluksia, kielikursseja kuin unenlaatua mittaavia sovelluksiakin.


Silti suosituimpien sovellusten listalta on löytynyt jo monta vuotta enemmän tai vähemmän samat nimet. Muutama kipuaja saattaa yllättää, mutta vanhat suosikkisovellukset pitävät pintansa. Katso, mitkä olivat suosituimmat sovellukset vuonna 2019.


YouTube

Vuonna 2005 perustetun, vuodesta 2006 Googlen omistaman YouTuben suosio jatkuu. Käyttäjät voivat ladata omia videoitaan videotoistopalveluun.  Videoita ladataankin arviolta yli 300 tuntia minuutissa. 


Instagram

Facebookin omistama ja kehittämä kuvan- ja videonjakopalvelu lanseerattiin markkinoille vuonna 2010. Pian varsinkin erilaisista kuvafilttereistä tuli suosittuja ja suosituimpien instavaikuttajien seuraajat kohosivat miljooniin. Instagramiin ladataan päivittäin yli 95 miljoonaa kuvaa.


Snapchat

Snapchat perustettiin vuonna 2011. Tämä sosiaalisen median sovellus mainostaa itseään erityisesti hauskojen hetkien jakajana. Snapchatissa lähetetään yli 2 miljoonaa snapia eli kuvaa minuutissa.


TikTok

Kiinalainen, vuonna 2016 perustettu Tiktok alkoi nopeasti kasvattamaan suosiotaan maailmalla alkuvuodesta 2018. Tässä varsinkin nuorten suosimassa palvelussa jaetaan ja katsellaan lyhyitä videoita. 


TikTokin suosio on räjähtänyt vain parissa vuodessa, ja sitä on ladattu Google Playn ja App Stroren kautta huimat 1,5 miljardia kertaa.


Messenger

Facebookin Messenger -pikaviestipalvelu jatkaa yhtenä suosittuimmista sovelluksista. Vuonna 2011 kehitetystä sovelluksesta on kehitetty myös kevyempi versio, Messenger Lite. 


Messengerillä on myös mahdollista soittaa puheluita. Vuoteen 2021 mennessä Messengerin käyttäjämäärän odotetaan kasvavan hulppeaan 2,4 miljardiin! Ennusteen toteutuessa yli 30 % koko maailman väestöstä käyttäisi Messengeriä.


Gmail

Sähköpostien äiti ja esikuva, Gmail, jatkaa käyttäjien suosikkisähköpostina. Googlen sähköpostipalvelu tarjoaa käyttäjilleen 15 GB ilmaista tallennustilaa ja tehokkaat roskapostisuodattimet. Gmailia käyttää maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljardia ihmistä. 


Netflix

Netflix yltää ainoana suoratoistopalveluna suosituimpien sovellusten listalle. Tähän ei ole vielä yltänyt yksikään Netflixin monista kilpailijoista.


Alun perin jo vuonna 1997 perustettu yhtiö myi DVD-elokuvia ja sarjoja postimyynnillä. 2010-luvulla Netflix alkoi tarjoamaan asiakkailleen suoratoistopalvelua. Vuonna 2019 Netflixin suosio kasvoi 167 miljoonaan maksavaan asiakkaaseen.


Facebook

Mark Zuckerbergin perustamalla Facebookilla on mobiilissa jo yli 2,2 miljardia aktiivista käyttäjää. Vuonna 2004 perustettu Facebook on siis vieläkin selvästi suosituin sosiaalisen median palvelu, vaikka Suomessakin varsinkin nuoremmat käyttäjät ovat siirtyneet jo muihin sovelluksiin.


Google Maps

Vuonna 2005 julkaistu Googlen karttapalvelu Google Maps opastaa ihmisiä ympäri maailman. Google Maps tarjoaa käyttäjälle reittipalveluja ja mahdollisuutta etsiä paikallisia yrityksiä. Google Mapsia käyttää kuukausittain yli miljardi ihmistä.


Amazon 

Amazonin suosiosta kertoo paljon se, että sen perustaja Jeff Bezos on maailman rikkain mies yli 117 miljardin euron omaisuudellaan. Bezos perusti Amazonin 1994, ja toimii yhtiön toimitusjohtajana vielä nykyäänkin.


Alun perin kirjakaupaksi perustettu Amazon toimittaa nykyään tilauksia ympäri maailmaa. Suoratoistovideoita ja ilmaisia toimituksia tarjoava Amazon Prime perustettiin vuonna 2005. Amazonin mobiilisovellusta käyttää yli 150 miljoonaa ihmistä.


Sovelluksissa on tulevaisuus

Google Playsta ja App Storesta ladattiin vuoden 2019 aikana 115 miljardia sovellusta. Näistä pelkästään Facebookin omistamat Facebook, Messenger, Instagram ja Whatsupp saavuttivat yhteensä 16 miljardia latauskertaa. 


Vuoden 2019 suurin nousija oli TikTok. Se ohitti suosiossa Instagramin ja viisinkertaisti vuoden 2018 tulonsa. 


Myös mobiilipelisovellukset kasvattavat suosiotaan. Esimerkiksi Unibet Bonus tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden kokeilla pelejään ilmaiseksi ja ilman rekisteröitymistä.


On arvioitu, että sovelluksissa pyörivä liikevaihto saavuttaa vuonna 2021 järisyttävän 6,3 biljoonan dollarin rajan. Ei siis ihme, että joka vuosi ladatuimman sovelluksen ykkössijasta käydään kiivasta taistelua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"