maanantai 8. marraskuuta 2021

Mitkä ovat vuoden 2021 maailman ladatuimmat ja käytetyimmät mobiilisovellukset?

Tällä hetkellä älypuhelimet ovat todella iso osa ihmisten elämää. Niiden parissa voi tehdä monenlaista, kuten katsella videoita, lukea uutisia, oppia, pelata tai lukea kirjaa - mahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat. Etenkin pelaamisen suosio on kasvanut, koska se on mobiilissa niin helppoa. Siksi moni Siru mobile kasino on tällä hetkellä niin suosittu!

 

Mobiilissa voi toki pelata, mutta älypuhelimista on moneen muuhunkin. Niiden pariin esimerkiksi kehitellään erilaisia hyödyllisiä ja viihdyttäviä sovelluksia! Seuraavaksi katsotaankin, mitkä ovat olleet maailman ladatuimmat ja käytetyimmät sovellukset vuonna 2021.

 

Top 12 suosituimmat sovellukset 2021

 

Uber

 

Uber on yksi maailman johtavimmista matkapalveluista ja se yhdistää tällä hetkellä yli 103 miljoonaa matkustajaa ja kuljettajaa yli 70 eri maassa ympäri maailmaa.

 

Uberilta löytyy tänä päivänä melko paljon kilpailijoita, mutta se hallitsee edelleen etenkin Yhdysvaltojen markkinoita. Uber on vahvasti läsnä melkeinpä kaikkialla maailmassa - poislukien Venäjä ja Kiina.

 

Miksi Uber on niin menestynyt? On ihan selvää, että ensimmäisenä markkinoilla olemisesta oli suuri hyöty ja se antoi selvän etulyöntiaseman, mutta itse sovellus tarjoaa melkeinpä ylivertaisen käyttäjäkokemuksen. Tämän melkeinpä jokainen voi todistaa ympäri maailmaa, jos he kokeilevat hyödyntää kilpailijoiden palveluita.

 

Mitä Uber-sovellus tekee hyvin?

 

 Erinomainen GPS-integraatio Google Mapsiin, jonka avulla käyttäjät voivat selvästi näyttää oman sijaintinsa punaisen nastan avulla.


 • Mutkaton ja suoraviivainen maksujen käsittely ja mahdollisuus myös käteisen käyttämiseen niissä osissa maailmaa, joissa luottokortteihin ei törmätä niin usein.

 • Hintalaskelmat, joiden avulla matkustajat tietävät jo etukäteen, paljonko heidän kyytinsä tulee maksamaan. Kaikki ovat siihen jo tottuneet, mutta etenkin lanseerausvaiheessa kyseessä oli hyvinkin innovatiivinen ominaisuus.

Instagram

 

Instagram tarjoaa erittäin helpon tavan pitää yhteyttä ihmisiin ja verkostoitua kuvien ja videoiden välityksellä. Kyseinen palvelu on lanseerattu vuonna 2010 ja tällä hetkellä sillä on yli 1,4 miljardia kuukausittaista käyttäjää.

 

Mitä Instagram-sovellus tekee hyvin?

 

 "Tarinat"-ominaisuus ilmestyi Instagramiin ensimmäisen kerran ennen Facebookiin leviämistä. Tuo ominaisuus teki videoiden ja valokuvien ottamisesta ja kaappaamisesta helpompaa.

 • Sovelluksen sisäinen valokuvien sekä videoin muokkaamisen mahdollisuus

 • Sovelluksen sisäiset ostot, joiden avulla käyttäjät voivat olla yhteydessä omiin lempibrändeihinsä ja selata ostettavia tuotteita. 

TikTok

 

TikTok on Pekingissä toimivan ByteDance-yrityksen kehittelemä suosittu sovellus, jonne käyttäjät pystyvät lataamaan lyhyitä videoita, ja myös jakamaan niitä eteenpäin. Suosituimpiin genreihin lukeutuvat erilainen tanssiminen sekä lip sync eli huulisynkronointi. Monet kuitenkin yhdistävät nämä ja tekevät niiden avulla todella luovia videopätkiä.

 

Muutama juttu, jonka TikTok-sovellus tekee erittäin hyvin:

 • Tehokkaasti toimiva Algoritmi pyrkii selvittämään, mitä sovelluksen käyttäjät haluavat nähdä, ja tämä saa heidät palaamaan kerta toisensa jälkeen. Tottakai jokainen sosiaalisen median sivusto ja alusta tekee näin, mutta TikTok tekee sen hitusen verran paremmin. Keskimäärin käyttäjät viettävät sovelluksen parissa 52 minuuttia päivässä ja noin 90 % kuukausittaisista käyttäjistä käyttää sitä joka päivä.

 • Automaattiset filtterit, jotka saavat jokaisen näyttämään paljon paremmalta kamerassa. Tämä ei tietenkään ole paras tapa itsensä hyväksymisen ja kehopositiivisuuden opettamiseen, mutta se varmasti kasvattaa sovelluksen käyttäjäkuntaa.

 • Duets-ominaisuus, jonka avulla käyttäjillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä eri laitteiden avulla ryhmävideon luomiseksi. Koska lip sync on niin kovassa muodissa TikTokissa, on tämä ominaisuus suuri plussa, koska käyttäjillä on mahdollisuus lisätä jotain omaa ekstraa jo valmiiksi viraaleihin videoihin.

Airbnb

 

Airbnb yhdistää majoittajat - joilta löytyy esimerkiksi vuokrattavia huoneita tai asuntoja - matkustajiin, jotka puolestaan tarvitsevat majoituspaikan.

 

Missä Airbnb-sovellus on onnistunut erityisen hyvin?

 • Tehokkaat suodattimet, joiden avulla löytää helposti haluamansa majoituspaikan aina yksityiskohtia myöten. Käyttäjä voi esimerkiksi valita vain sellaiset majoituspaikat, joista löytyisi työpöytä tai vaikkapa silitysrauta.

 • Sovelluksessa on helppo kommunikoida, joten majoittajat ja majoitusta tarvivat voivat helposti keskustella keskenään suoraan sovelluksessa.


 • Täysin integroitu maksujärjestelmä, joka sisältää mahdollisuuden maksaa satunnaisista kuluista. Jos ihminen esimerkiksi hukkaa avaimet tai on velkaa jostakin, voi nämä asiat hoitaa helposti sovelluksen välityksellä.

Netflix

 

Netflix on tilauspohjainen suoratoistopalvelu, joka on maailman johtava tekijä tällä alalla. Sen käyttäminen onnistuu niin televisiossa, tietokoneella kuin mobiililaitteilla. Netflix päivittää jatkuvasti omaa valtavaa elokuva- ja sarjavalikoimaansa kaikkein parhaimmilla vaihtoehdoilla.

 

Vuoden 2020 lopppuolella Netflixillä oli jo yli 204 miljoonaa maksavaa tilausta ja kyseinen palvelu on monen mielestä parempi kuin mikään muu, mitä markkinoilla on saatavilla. Viimeisen vuoden aikana käyttäjien määrä on ainoastaan kasvanut.

 

Muutama ominaisuus, joiden avulla Netflix-sovellus erottuu positiivisesti joukosta: 

 • Käyttäjien katsomaan sisältöön perustuvat ehdotukset, joiden avulla Netflix ei ole ainoastaan pitänyt käyttäjiään enemmän kiinnostuneina, vaan se on johtanut myös siihen, että Netflix on alkanut tuottaa paljon enemmän omia alkuperäissarjoja.

 • Offline-katselun avulla käyttäjillä on mahdollisuus ohjelmien ja elokuvien lataamiseen, ja niitä pystyy katsomaan esimerkiksi metrossa, lentokoneessa tai missä tahansa, jossa internetiä ei ole. Tähän ihmiset ovat alkaneet tottua, mutta aiemmin suoratoisto on onnistunut ainoastaan nettiyhteyden avulla.

 • Lapsilukon avulla vanhemmilla on mahdollisuus hallita omien lastensa Netflixin käyttöä paremmin. Tämän hallitsemisen voi tehdä helposti ja näppärästi itse sovelluksen kautta.

 

Muita todella suosittuja sovelluksia ovat olleet esimerkiksi:


YouTube

 • Dropbox

 • Whatsapp

 • Spotify

 • Zoom

 • Telegram

 • Snapchat 

Mobiilisovellusten suosio ainoastaan kasvaa tulevaisuudessa

 

Mobiililaitteiden käyttö kasvaa jatkuvasti. Tämä ei koske pelkästään hyödyllisiä sovelluksia, vaan esimerkiksi arjen askareisiinkin pyritään hakemaan apua mobiilista. Samalla esimerkiksi internetin käytön kasvu on ollut merkittävää.

 

Koska mobiililaitteet ovat tänä päivänä niin suuressa osassa ihmisten elämiä, on selvää, että tulevaisuudessa mobiilisovellustenkin suosio tulee vain ja ainoastaan kasvamaan. Eikä mikään ihme, sillä niistä voi saada paljon hyötyä irti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"