tiistai 10. toukokuuta 2011

Microsoft osti Skypen ennätykselliseen hintaan: 8,5 miljardia dollaria

skypems1Microsoft sekä VoIP yhteyksiä tarjoava Skype paljasti aikaisempien huhujen olevan totta yhteisessä lehdistötiedotteessaan ja Microsoft ostaa Skypen, Microsoftin historiassa suurimmalla summalla ikinä, 8,5 miljardilla dollarilla.

Skype ostetaan sen omistavalta investointiryhmältä riihikuivalla rahalla.

Microsoft näyttää todellakin uskovan Skypeen, yhtiön toimitusjohtaja Steve Ballmer uhoaa liittävänsä Skypen yhtiön peliyhteisöön XBOX Liveen, Windows Phone 7 alustaan sekä yleiseksi kommunikointivälineeksi kotiin.

Ballmer myös ilmoitti käyttävänsä Skypeä itsekin ja hän lupaa että nykyisenkaltaiset palvelut säilyvät eikä myöskään Mac OS X tai Linux versioita olla lakkauttamassa, päin vastoin Ballmer sanoo että mitä laajempi alustakanta, sen parempi koko palvelulle.

Skypen videopalvelut ovat myös se juttu joka kiinnostaa Microsoftia ja sen halua laajentaa kyseinen teknologia omiin tuotteisiinsa “Videochat on todella suosittua, sen käyttöprosentti on jopa 40% kaikesta Skype liikenteestä” Steve Ballmer tietää kertoa.

Nyt kun Skype on Microsoftin omistuksessa tullaan Skypen teknologiaa sulauttamaan muun muassa, Microsoft Lync ja Outlook ohjelmistoihin, Microsoft XBOX Kinect liikkeentunnistus laitteeseen ja muihin Microsoft laitteisiin ja sovelluksiin.

Microsoft siirtää Skype toiminnot omaksi divisioonakseen ja sen vetäjäksi on luonnollisesti valittu Tony Bates Skypen toimitusjohtajan pallilta.

Microsoftilla on itsellään myös Voip palvelu Messengeriin liitettynä, myöskin gsm –sekä lankapuhelimiin pystyy soittamaan palvelun kautta, on hyvinkin todennäköistä että Microsoft tulee korvaamaan päällekkäiset toiminnot Skypen teknologioilla vaikkakin Skypen dataliikenne tapahtuukin huomattavasti erilailla, Peer-To-Peer teknologialla jossa viestintäliikenne liikkuu hajautetusti kaikkien käyttäjien luomalla yhteisellä verkolla. Microsoftin VoIP-palvelut taas toimivat perinteisesti omistautuneiden palvelimien avulla.

Videolinkki lehdistölle pidetystä tiedotustilaisuudesta, jossa Microsoftin Steve Ballmer sekä Skypen Tony Bates kertovat mitä yritysosto tarkoittaa yhtiöille ja sitä kautta käyttäjille, videossa toimittajat pääsevät kysymään johtajilta mielenkiintoisia kysymyksiä.

LÄHDE: Lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"