maanantai 6. maaliskuuta 2017

YouTube Go - Youtuben Offline katselu pian mahdollista

YouTube Go - Youtuben Offline katselu pian mahdollistaGooglen omistama Youtube on julkaisemassa erillisen YouTube Go mobiilisovelluksen jonka avulla Youtube sisältöä voi ladata mobiililaitteeseen ja katsoa sekä jakaa ilman internet yhteyttä.

Youtube Go mahdollistaa videoiden katsomisen paikoissa joissa ei verkkoyhteys toimi, toimintoa on pyydetty Youtubeen jo vuosien ajan.

Go on hyvä myös silloin kun käyttäjällä on hyvin rajoitettu dataliittymä, nyt käyttäjä voi ladata haluamansa videot puhelimen muistiin esimerkiksi WLAN-alueella ja katsella niitä ilman datayhteyden siirtorajoituksien paukkumista.

Optimoitu datakatollisille liittymille:

Jos ohjelman käyttäjä haluaa käyttää operaattorin datayhteyttä offline-sisällön hankkimiseksi, voi käyttäjä tuolloin päättää ladatun videon laadun jonka avulla voi säästää kallisarvoista dataa datakatollisissa liittymissä.

Videoiden jakaminen:

Videoita voi jakaa myös muille käyttäjille ilman operaattorin datayhteyksiä, tästä ei kerrota tarkemmin mutta ilmeisesti puhelimesta on tuolloin löydyttävä joko Bluetooth tai NFC-yhteensopivuus.

YouTube Go, ei ole vielä julkisessa levityksessä vaan beta-testausvaiheessa johon ei toistaiseksi enää pääse, se on kuitenkin esillä jo Google Play -sovelluslataamossa.

DRM-suoja:

Monet ohjelmasta tietävät ovat miettineet onko ladatut videotiedostot suojattuja jollakin tavalla, joka estäisi esimerkiksi niiden editoinnin?

Ilmeisesti joku DRM-suoja videoissa on, sillä YouTube Go:n Google Play sivulla ilmoitetaan että jaetun videon katseluoikeus tarkistetaan ennen kuin videota voi katsoa.

Epäselvää kuitenkin vielä on, pystyykö tallenteita editoimaan, vai onko kyseessä DRM joka estää videon avautumisen muilla kuin YouTube Go sovelluksella.

Kantanut aikaisemmin eri nimeä?

Ilmeisesti YouTube Go on aluksi kantanut nimeä YouTube Mango, koska Play kaupan URL osoittaa sen nimiseen sovellukseen.

Sovelluslataamon URL

Miksi erillinen sovellus?

Kummallista on se miksi Youtube haluaa tehdä latausominaisuudesta itsenäinen sovelluksen, miksei toimintoa voi liittää sellaisenaan alkuperäiseen Youtube sovellukseen?

YouTube Go vie vain noin 8 megatavua levytilaa ja jos toiminto olisi osana normaalia Youtube sovellusta, olisi tilantarve varmasti tätäkin pienempi.

Sovellus ei mahdollisesti tule maailmanlaajuiseen jakeluun:

youtube go intialaista sisältöä

YouTube Go:n sovelluslataamon ruutukaappaukset ohjelmasta viittaavat vahvasti intialaiseen julkaisuun, periaatteessa kaikki ruutukaappaukset esittelevät intialaista Youtube sisältöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"