torstai 29. syyskuuta 2011

MeeGosta Tizen, Nokialta Meltemi

tizenAikaisemmin kerroimme MeeGon yhdistyvän osaksi LiMoa mutta kyseinen uutinen olikin vain varteenotettava huhu, nyt MeeGo yhdistyy uuteen projektiin nimeltä Tizen. Nokia taas kehittää edullista Linux –pohjaista käyttöjärjestelmää tulevaisuuden halpapuhelimiin?

Nyt MeeGo on osana uutta Tizen -mobiilikäyttöjärjestelmää jota ylläpitää Intel yhdessä Samsungin sekä Linux Foundationin kanssa.

Tizenin ytimenä tulee pyörimään Linux ja se on ohjelmistoalusta jonka päällä tulee pyörimään HTML5 –pohjaisia sovelluksia, myös natiivit sovellukset ovat mahdollisia ja niitä voi luoda Tizenin SDK;n avulla, natiiveja sovelluksia tarvitaan silloin kun käskytetään laitteen eri osia kuten esimerkiksi kameraa.

Tizen tukee kaikkia mobiilialustoja, aina puhelimista minikannettaviin, myös TV- ja set-top-boxit ovat osana käyttöjärjestelmän kehityshaaraa.

Ensimmäisen version Tizenista uskotaan näkevän päivänvalon vuoden 2012 ensimmäisellä näljenneksellä.

Nokia Meltemi?

Nokian taas huhutaan kehittävänsä uutta Linux pohjaista mobiilikäyttöjärjestelmää jota nykyisellään kutsutaan Meltemiksi, järjestelmästä ei ole paljon tietoja eikä yhtiö kommentoi huhua millään tavoin, huhujen mukaan Meltemi olisi tulossa yhtiön niin sanottuihin halpa puhelimiin ja ne tulisivat korvaaman näin Series 40 käyttöjärjestelmän.

Päivitys: 30.09.2011 klo 16:17: Myös LiMo on osana Tizen käyttöjärjestelmää, joten huhu jossa mainittiin MeeGon liittyvän LiMoon piti tavallaan paikkansa, nyt Tizeniin tulee LiMon kautta paljon uusia laitevalmistajia tukemaan järjestelmää markkinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"