perjantai 13. helmikuuta 2015

Nokian Here-kartat navigoi jo sisätiloissakin

Nokian Here-karttapalvelu on kehittynyt aimo harppauksen eteenpäin, se osaa nyt neuvoa myös sisätiloissa.

Here-karttasovelluksen Android-versio osaa nyt avustaa käyttäjäänsä muun muassa ostoskeskuksissa ja lentokentillä löytämään oikean liikkeen tai portin.

Ostoskeskusnavigointi toimii myös Suomessa, esimerkiksi Kauppakeskus Itiksessä.

Kauppakeskus Itis ja sen liikkeetOstoskeskuksen kerrokset ja liikkeet

Uuteen päivitykseen on saatu mukaan myös reittisuunnitteluominaisuus jonka avulla voi tutkia eri reittejä jotka on suunniteltu eritavalla liikkuville, kuten jalan, julkisilla tai perinteisemmin autolla.

Here osaa myös esitellä 3D-malleja rakennuksista joiden sisälle voi navigaattorilla mennä, joten ne tunnistaa nopeasti kartalta.

Offline- ja parempilaatuinen puhuja:

Kartat on nyt saatavilla erikseen ladattavilla offline-paketteina joten verkkoyhteyttä ei ole pakko käyttää navigoinnin aikana. Kartat on nyt myös edellisistä versioista poiketen mahdollista ladata navigoinnin aikana.

Myöskin navigointiäänelle on mahdollista ladata peruslaatuisen äänen lisäksi parempilaatuinen Hi-Fi -versio, tosin nykyisessä versiossa ei ole vielä vaihtoehtona Suomalaista Hi-Fi ääntä.

 

Hi-Fi äänistä ei löydy vielä Suomea mutta "normaali"laadulla kieli löytyyHi-Fi äänistä ei löydy vielä Suomea mutta "normaali"laadulla kieli löytyy

Kartat sekä äänet vievät laitteen tallennustilaa melkoisesti, toki riippuen sitä mitä käyttäjä tarvitsee. Onneksi kuitenkin kartat on mahdollista ladata myös muistikortille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"