maanantai 8. elokuuta 2016

Microsoft vaihtoi lelun revolveriin, Apple revolverin leluun

Microsoft vaihtoi lelun revolveriin, Apple revolverin leluunEmojit eli nykyaikaiset hymiöt ovat saaneet jostain syystä valtavasti huomiota ja suosiota, ongelmaksi on kuitenkin koettu osa symboleista ja on mietitty tarvitaanko kyseisiä symboleja emoji-kirjastoon lainkaan?

Yksi aiheeseen liittyvä emoji on asetta tarkoittava symboli.

Emojiiden mukana on toimitettu ennenkin väkivaltaan, vihaan ja kiusaamiseen soveltuvia symboleja ja Apple että Microsoft ovat yhdessä halunneet tehdä muutoksia tähän ja poistaneet tai muokanneet kyseisiä symboleja ystävällisempään suuntaan.

Ase (pistooli) -emoji on kuitenkin ollut kuvioissa alusta asti mukana ja nyt sovellusjätit julkaisivat lähes samanaikaisesti uudet emoji-symbolit ja niissäkin asetta kuvaavat emojit ovat edelleen mukana.

Aikaisemmin Applella on ollut revolveria kuvaava symobili ase-emojiin paikalla mutta nyt tulevaan iOS 10 -mobiilikäyttöjärjestelmään yhtiö on päivittänyt emojiin leikkimieliseksi ja värikkääksi vesipyssyksi. Toki kyse on hauskemmasta versiosta mutta yhtä kaikki se kuvaa kuitenkin asetta jonka päämääräinen tarkoitus on kuvata välinettä jolla voi tappaa, tämä taas sotii täysin yhtiöiden yhteistä ohjelmaa tehdä emojiista väkivaltavapaita.

Applen vanha revolveri (ios9.x) ja uusi vesipyssy (ios10.x)

Microsoft meni kuitenkin uusien emojikuviensa kansa astetta kovempaan suuntaan ja julkaisi entistä realistisemman revolverin, eikä siinä vielä kaikki, Microsoftilla kun oli aikaisemmin revolverin paikalla leikkimielinen sädepistooli.

Microsoftin ase-symbolin kehitys

Muutkin emojita tukevat yhtiöt kuten Samsung ovat pitäneet aseen emoji-kuvakkeissaan mukana, suurin osa kuitenkin suosii enemmänkin realistista aseen kuvaa kuin Applen ja myös aikaisemmin Microsoftin näkemystä tuoda mukaan iloisempaa leikkipyssyä.

Tupakkasymboli:

Applen tupakka emoji

Mukana on toki myös toinen varsin häiritsevä emoji ja se on palaava tupakkaa esittävä “smoking” symboli, tämä on ollut ja on edelleen Applella yksi realistisin kuva palavasta tupakasta.

Sanottavaa:

Emoji on hauska tapa virkistää pikaviestejä sekä some-päivityksiä, on kuitenkin ihmeteltävä miksi mukana on ollut ylipäänsä alusta saakka asetta, puukkoa, huumeneulaa ja tupakkaa kuvaavia symboleita

Ovatko ne niin tärkeitä että niiden pitää olla osa virallista emoji-tietokantaa ja siten mukana kaikissa niitä tukevissa sovelluksissa ja laitteissa?

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"