keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Google Docs/Drive sai uuden ominaisuuden

Google ei ole jättänyt sen pilvipalveluitaan makailemaan sellaisenaan vaan lisäilee uusia ominaisuuksia niihin aika ajoin, nyt vuorossa on Google Docs tai useammalla se taitaa olla jo Google Drive.

Nyt tietoa voi hakea käyttäen Googlen hakukonetta suoraan asiakirjasta.

Ensiksi etsittävä sana maalataan hiirellä, painetaan hiiren oikeaa painiketta ja valitaan valikosta kohta “Tutkimus”, tämän jälkeen dokumentin oikeaan reunaan ilmestyy Tutkimus paneeli johon ilmestyy hakutuloksia Googlen hakukoneesta.

Hakutuloslinkit tosin avaavat joko uuden välilehden selaimeen tai uuden ikkunan, valittavana on myös kohta “esikatsele” jolla hakutuloksen antamasta sivusta näkee pienen kuvan, se voinee myös riittää joissain tapauksissa.

Dokumenttiin voi myös liittää lainausmerkinnän hakutuloksista, kuten myös linkin.

Google on kääntänyt melko typerästi Englantilaisen sanan Research Suomeksi tutkimus, se voinee olla suora käännös mutta ei mielestäni oikein aja asiaa täällä päin, edelleen sen voisi Suomentaa “Hae verkosta”, “Hae Googlella” tai jos tutkimusta haluaa korostaa “Tutki sanaa”.

Pointti tuohon Tutkimus paneelin on se että voisi etsiä nopeasti tietoa haluamastaan asiasta, joka voi olla hyödyllinen varsinkin jaettavien dokumenttien kanssa, joihin joku on saattanut kirjoittaa esimerkiksi vierasta ammattitekstiä, sekä se että hakutuloksia voi hyödyntää uudella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"