keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Apple ostamassa Kinect-sensorin valmistajan?

Apple on israelilaisen lehden mukaan ostamassa Primesensen, yhtiön joka on muun muassa luonut Kinect-sensorin Microsoftille.

Applea tuskin kiinnostaa Kinect sellaisenaan, sillä Kinectiä oltiin alkujaan myymässä Applelle mutta ainakaan tuolloin yhtiö ei ollut kiinnostunut siitä ja siksi kaupat tehtiin Microsoftin kanssa.

Primesense on tehnyt laitevalmistaja Asuksen kanssa Kinectin kaltaisen Xtion sensorin PC-tietokoneeseen, jota voidaankin pitää merkkinä siitä että Kinectin kaltainen 3D-liikesensori kiinnostaa valmistajia. 3D-sensorille sellaisenaan ei heti keksi käytännön sovelluksia työpöytäkäytössä mutta toisaalta ideoita sen hyödyntämiseen löytyy. Helpompihan se on vain heilauttaa kättä laitteen edessä kuin kurottaa koskettamaan näytön pintaa.

Primesense tekee sensoreita erilaisiin kohteisiin, muun muassa lääketieteeseen, joten kyseessä on melko laaja-alainen yritys, se onko Apple innostunut ostamaan koko yrityksen vai pelkästään tietyt osa-alueet siitä, ei ole vielä selvillä mutta melko varmasti kyseessä on koko yrityksen osto.

Miksi Apple haluaa Primesensen?

Lehti uskoo että Apple olisi kiinnostunut Primesensestä pelisovellusten vuoksi. Apple myy huomattavasti pelejä sen mobiililaitteisiin joten ehkä jotain AppleTV, Airplay ja 3D-sensori yhdistelmää voitaisiin hyödyntää kun pelit esimerkiksi iPadista tuodaan suurelle näytölle. Primsesense omistaa myös joukon mielenkiintoisia patentteja 3D-sensoritekniikkaan, muun muassa kasvojen ja kehon tunnistukseen liittyen.

Applen uskotaan myös tuovan markkinoille oma TV joka olisi iOS pohjainen älytelevisio. Esimerkiksi Samsungilla on jo älytelevisio myynnissä jota voi ohjata käsielein, voi olla että Applea kiinnostaa Primesensen teknologia myös tämän vuoksi.

Kauppaneuvottelut ovat lehden tietojen mukaan vasta alkuvaiheessa. Kaupan toteutuessaan on sen hinnaksi väitetty nykyisellään 280 miljoonaa dollaria.

LÄHDE: MikroPC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"