maanantai 2. syyskuuta 2013

Operan Presto TiVon ohjelmien alustaksi

Norjalainen selainkehittäjä Opera Software on solminut yhteistyösopimuksen Yhdysvaltalaisen TiVon kanssa, jatkossa kehittäjät voivat tehdä HTML-pohjaisia sovelluksia TiVon digibokseihin.

Kehittäjille luvataan rikasta kehitysympäristöä Operalta, tämä tarkoittaa tosin ainakin tällä hetkellä vain TV-operaattoreiden omia kehittäjiä jotka voivat luoda boksiin sovelluksia jotka esimerkiksi tuovat lisäsisältöä esitettävään ohjelmaan.

Opera tarjoaa kehitysympäristön Opera Software Development Kitin. Kitin avulla sovellukset toimivat Operan selaimen sisällä tukien sen HTML-moottoria, perinteistä Opera selainta ei kuitenkaan ole tulossa vaan idean takana on HTML-pohjaisen koodin hyödyntäminen laitteiden sovelluksissa.

TiVolle diili on tärkeä sillä monet uudet kilpailijat kuten Google ja Apple ovat tarjonneet TV-lisäpalveluita jo jonkin aikaa omissa tuotteissaan ja uhanneet yhtiön tuotteita hyvinkin selkeästi, nyt TiVo uskoo pääsevänsä ainakin lähelle kilpailijoitaan tarjoamalla samankaltaisia lisäpalveluita paremmin ja nopeammin.

Opera kertoi aikaisemmin että se luopuu sen itse kehittämästä selainytimestään ja siirtyy Googlen Chromium pohjaiseksi, kuitenkin TiVon kaltaisissa laitteissa tullaan myös jatkossa vielä käyttämään omaa Presto-ydintä.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"