maanantai 21. heinäkuuta 2014

Huhut: Nokia mukaan puettavan teknologian kentälle

Nokian huhutaan olevan kehittämässä Here -tuoteryhmän alle uusia kuluttajamarkkinoille tarkoitettuja laitteita jotka pohjautuvat nykyisin muodissa olevaan puettavaan teknologiaan.

Monet yritykset ovat viimeisten vuosien aikana julkaisseet puettavaan teknologiaan liittyviä laitteita kuten älykelloja ja uuden alan uskotaan olevan monen laitevalmistajan tulevaisuus ja varmasti myös kompastuskivi.

Nokia ei ole vielä virallisesti kertonut tarkasti mitä se meinaa markkinoille tuoda ja varsinkin tuleeko yhtiöstä enää tuotteita kuluttajamarkkinoille, huhut kuitenkin puoltavat kuluttajamarkkinoille tuloa.

Nokia olisi kyseisten huhujen mukaan tehnyt sisäisiä muutoksia työntekijöidensä suhteen juuri ennen Microsoft kauppaa siten että se olisi siirtänyt Nokiasta alan ammattilaisia Here toiminnan alle, mahdollistaen siten osaamisen jäävän taloon.

Nokian Here tuotteet ovat nykyisin kartta- ja navigointiteknologiaa ja Here on myös Nokian karttasovellus Lumioissa.

Nokia ei saa Microsoft kaupan myötä käyttää muutamaan vuoteen oman yrityksensä nimeä puettavan teknologian tai ylipäätänsä mobiilituotteissa, Here tuotenimeä Nokia kuitenkin saa käyttää.

Androidille tulossa jotakin:

Nokia olisi huhujen mukaan myös kehittämässä jotakin Androidin ympärille, Nokia julkaisi jo beta-version omasta “launcheristaan” Androidille mutta mahdollisesti kyse on tällä kertaa jostakin suuremmasta kuten valokuvaukseen liittyvästä, yhtiö nimittäin julkaisi avoinna olleen työpaikka hakemuksen jossa haetaan sovelluskehittäjää Linux tai Android käyttöjärjestelmälle.

LÄHDE: NPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"