tiistai 5. marraskuuta 2013

VIDEO: Mikko Hyppönen puhui NSA-vakoilusta TED:ssä

Mikko HyppönenAlla olevalla videolla tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen F-Securelta kertoi mielipiteensä NSA:n harjoittamasta vakoilusta ja avasi myös mahdollisuuksia kuinka sen kohteeksi joutumiselta voitaisiin tulevaisuudessa estää.

Hieman yllättäen Hyppönen ehdotti vaihtoehdoksi avoimen lähdekoodin tai ns. open source järjestelmien käyttöä johon vakoilu ei välttämättä yltäisi samalla tavalla kuin nykyisissä Yhdysvalloissa kehitetyissä käyttöjärjestelmissä kuten Windowsissa sekä OS X:ssä.

Hän myös valotti kuinka Yhdysvallat saavat sellaisia järjestelmiä käyttöönsä joihin heidän tiedustelullaan ei ole ollut mahdollista päästä koska ne ovat ehkä kehitetty jossakin muualla kuin Yhdysvalloissa, heillä on rahaa jolla moinen ostetaan, esimerkiksi Skype joka oli alkujaan Ruotsalainen ja hyvin salattu järjestelmä, kun se aikanaan ostettiin Yhdysvalloille tehtiin siitä tahallisesti vähemmän suojattu järjestelmä.

Hyppönen myös ihmetteli sitä että vaikka Snowdenin ensimmäisissä vuodetuissa tiedostoissa oli merkintä siitä että Microsoft, Yahoo, Google ja kumppanit olivat tulleet Prism-vakoiluun mukaan tiettyinä aikoina, yritykset kuitenkin kielsivät yhteistyön ja väittivät että eivät ole kuulleetkaan mistään Prism ohjelmasta. Oliko siis heidän järjestelmiinsä sitten hakkeroitu?

Mikko Hyppönen muistutti myös Yhdysvaltojen sekä Ison-Britannian tiedustelun “eliittihakkeri”-ryhmät (TAO, NAC) joiden ansiosta moinen hakkerointi ehkä olisikin mahdollista.

Katsokaa puhe itse ja miettikää vaihtoehtojanne:

© TED 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"