maanantai 22. syyskuuta 2014

Apple ongelmia: iOS 8-probleema ja iPhone 6 kameralinssi

Applella on ollut viimeiset pari viikkoa niin iloa kuin suruakin. iPhone 6 on myynyt yli odotusten ja iOS 8 on levinnyt käyttäjille. Ensimmäiset isommat ongelmat kuitenkin tulivat jo kummankin tuotteen kohdalla esiin heti alkuunsa.

iOS 8 vaatii levytilaa:

iOS 8 vaatii levytilaa iLaitteista niin paljon (lähes 5 GB) että monet ovat joutuneet poistamaan tallentamiaan kuvia ja videoita laitteista jotta ovat voineet ladata iOS 8 -päivityksen ja asentaa sen.

Mitä ilmeisemmin varsinkin iPhonea käyttää moni sellainen joka ei käytä tietokonetta juurikaan joten valokuvat ovat vain ja ainoastaan tallessa puhelimen muistissa.

Kun käyttäjät vaihtavat puhelinmalleja niin kuvat kyllä seuraavat mukana iCloudin avulla mutta mikäli puhelimesta poistaa käsin kuvan joka löytyy myös iCloudista, poistuu se myös pilvipalvelusta, joten käyttäjät ovat joutuneet todella luopumaan kuvistaan ja videoistaan.

Musiikkia jo suureen päivityspakettiin mukaan:

Apple päätti julkaista U2:sen uusimman albumin iOS 8:n mukana kaikille käyttöjärjestelmän lataajille ja monet käyttäjät suuttuivat myös siitä että moisen levytilan haaskaajan ovat mukaan laittaneet, mutta ainakin allekirjoittaneelle iPadiin tullut iOS 8 -päivitys ei sisältänyt levystä kuin soittolistan jonka avulla kappaleet on mahdollista ladata myöhemmin laitteelleen jos sen tarpeelliseksi katsoo.

Vaihtoehtoja olisi ollut:

Toki käyttäjillä olisi ollut vaihtoehtoja siihen mihin kuvat olisi voinut siirtää, Dropbox, Google+, Google Drive ynnä muut pilvipalvelut osaavat kaikki siirtää puhelimen kuvat pilveen turvaan mutta se vaatii tietämystä jota ei monelta käyttäjältä ole näyttänyt löytyvän.

Vaihtoehto on tietenkin myös päivittää puhelimensa iTunes ohjelman kautta tietokoneella johon myös voi kuvatkin siirtää turvaan, tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole ollut kaikille käyttäjille mahdollinen.

Harmi niiden puolesta jotka eivät ymmärtäneet ensiksi kysyä vaan menivät ja poistivat kuvansa laitteistaan, moni laittoi turhautuneita twiittejä twitteriin jossa oli ruutukaappauksia tilanteista joissa he poistavat kuvia.

iPhone 6 kamera turpoaa yli:

iPhone 6 kameralinssi tulee ilkeästi takakuoresta ulosiPhone 6 on menestynyt jälleen todella hyvin ainakin ennakkotilauksien perusteella mutta itse laitteessa taitaa olla äärimmäisen vakava designvirhe, nimittäin laitteen kamera joutuu kosketuksiin ulkoisiin vaaratekijöihin entisiä malleja herkemmin.

Kameran linssi kärsii puhelimen ohuudesta, linssi tulee takakuoren yläpinnalle esiin eikä edes sen omat reunat ulotu lasin reunojen yli joka taas mahdollistaa linssin naarmuuntumisen jos puhelinta pitää selällään vähääkään karhealla pinnalla.

Jos puhelin olisi ollut yhtään paksumpi olisi uusi linssi uponnut edellisten mallien mukaisesti siihen nätisti ja saanut siten suojaa. Samalla ehkä myös puhelimen akkua olisi voitu saada suuremmaksi ja siten kestoisemmaksi.

Ratkaisu joka piilottaa myyntivaltin:

Nyt ensimmäistä kertaa erikseen hankittavat suojapussit ja kuoret suojaavat muutakin kuin pelkkää takalevyä, siis sen jonka väritys on yksi iPhonen myyntivaltti.

Voiko mitään enää tehdä?

Vaikka ehkä iOS 8 asennusongelmat saataisiinkin jotenkin kuriin Applen toimesta, ei puhelinmallia kameran osalta niin vain enää muuteta, nyt sopiikin toivoa että kameran linssi on erittäin kestävää mutta se selvinnee vasta ajan kanssa kun käyttäjät alkavat ilmoittamaan sen naarmuuntumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"