maanantai 20. lokakuuta 2014

Twitter tappaa kilpailijat - TwitPic kuolee 25.10.

Ennen kuin Twitter aloitti palvelussaan kuvien vastaanottamisen kehitettiin monia palveluita jotka tekivät sen Twitterin puolesta. Yksi näistä monista oli TwitPic joka nyt joutuu sulkemaan ovensa.

Twitter on nyt parina viime vuotena uudistunut monella tavalla ja kaikille uudistukset eivät ole olleet hyväksi, yksi uudistusten kärsijöistä on kuvapalvelu TwitPic joka tarjosi ilmaisen tilan twiittien kautta jaetuille kuville.

Twitter on kuitenkin julkaissut oman kuvapalvelun jolloin TwitPicin tapaisille palveluille ei ole tilausta, ainakaan Twitterin mielestä.

API-oikeuksien menetyksiä jo muutama isompi, tässä yksi:

Twitter on ottanut tiukan linjan kilpailijoidensa suhteen.

Esimerkiksi kun Twitter julkaisi uuden mobiilisovelluksen joka tarjoaa kuville samankaltaiset kuvanmuokkaustoiminnot kuten suosittu Instagram niin hieman ennen julkaisua se esti aidon Instagramin kautta lähetettyjen kuvien näkymisen sellaisenaan twiitissä.

Twitter tarjosi Instagramin kautta lähetetyille kuville vain linkin jota kautta kuvan pystyy katsomaan selaimessa kun taas Twitterin omasta sovelluksesta lähetetyt kuvat näkyvät suoraan twiitissä.

Tuolloin myös Twitter väitti Instagramin olevan syyllinen integraation tuhoamiseen mutta kyse oli sopimuksista joihin osapuolet eivät löytäneet ratkaisua.

Twitter hylkäsi Instagramilta oikeuden käyttää sen API:a jonka avulla palvelut voivat määrittää miten niiden kautta lähetetty sisältö näkyy Twitterissä.

TwitPicille käy samoin:

TwitPic kehitti myös mobiilisovelluksen joka tarjoaa samankaltaisen toiminnon jolla kuvia voi kevyesti editoida ja Twitter ei nykyisen käytännön mukaan pitänyt tästäkään vaan lähestyi TwitPiciä uhkavaatimuksella jolla se pakottaa TwitPicin luopumaan tavaramerkistään ja jos se ei sitä tee niin palvelua uhkaa Twitterin API:n käyttöoikeuden hylkääminen, mikä tarkoittaa sitä mikä tuli myös Instagramille vastaan, kuvat eivät enää näkyisi suoraan ihmisten twiiteissä vaan linkkeinä.

TwitPic järkyttyi Twitterin suorastaan naurettavasta lähestymisestä, eikä voinut enää muuta kuin levittää kätensä ja ilmoittaa että heillä ei ole mahdollisuuksia alkaa taistelemaan moisesta niin suuren yhtiön kuin Twitterin kanssa ja etsivät tuolloin kuumeisesti ostajaa jolla ehkä resurssit moiseen olisi.

Ostajia ilmestyi mutta ikävä kyllä kukaan ostajaehdokkaista ei ole ollut tarpeeksi joustava sopimuksen syntymiseksi ja siksi TwitPic päätetään ajaa alas 25.10.2014.

Osui ja upposi:

On päivän selvää että Twitteriä ei tippaakaan kiinnosta TwitPicin tavaramerkki tai sen hakeminen, tarkoitus on ollut saada se pelästymään pitkää ja kallista oikeustaistelua ja lopettamaan kuvapalvelun toiminta sen vuoksi.

Historialla ei merkitystä:

TwitPic auttoi Twitterin käyttäjiä ja samalla kehitti jotain Twitterinkin hyväksi, palvelu avattiin julkisesti 2008 jolloin se myös saavutti pian hyvin suositun aseman twiittaajien joukossa, monet niin sanotut Twitter clientit tukivat myös TwitPiciä jotta niiden kautta pystyi jakamaan kuvia Twitteriin.

Kuvapalvelulla on satoja tuhansia aktiivisia käyttäjiä jotka se on saanut vuosien toiminnan aikana, monet käyttäjät eivät välttämättä edes muista että heidän kuvansa ei ole Twitterissä vaan TwitPicissä koska jokin Twitter client jota he ovat käyttäneet on oletuksena lähettänyt kuvat sinne, eikä esimerkiksi Twitteriin tai muihin kuvapalveluihin.

TwitPic mahdollistaa käyttäjien kuitenkin käydä tarkistamassa onko heillä kuvia palvelussa, kirjautumalla palveluun Twitter tunnuksillaan, jos kuvia löytyy on ne mahdollista tallentaa omalle koneelleen yhtenä pakettina.

Tässä linkki josta kuvat voi käydä hakemassa: http://twitpic.com/account/settings

LÄHDE: TwitPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"