tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kokeilu: Yle hyödyntää äänitunnistusta

Yleisradio testaa uutta toimintoa iPadin Yle Areena sovelluksen avulla. Yle Areena kuuntelee hyödyntäen iPadin mikrofonia ja selvittää mitä ohjelmaa televisiosta seurataan.

Tarkemmin äänitunnistus toimii Puoli Seitsemän TV-ohjelman kanssa aina 18.-21.3.2014 välisenä aikana. Kun ohjelma kuulee kyseisen ohjelman televisiosta tai muusta äänilähteestä, ehdottaa Areena käynnistettäväksi niin sanotun Second Screenin, tässä tilassa on mahdollista osallistua ohjelman aiheisiin ja liittyä mukaan suoran TV-ohjelman keskusteluun ja muihin aktiviteetteihin.

Toiminto on käytössä Yle Areenan viimeisimmässä iPad -versiossa (1.0.7) joka julkaistiin eilen.

Yle Areena sovelluksessa ei tarvitse olla mikään tietty TV-ohjelma päällä vaan riittää että itse sovellus on laitteessa päällä.

Yle rauhoittelee yksityisyyttään varjelevia:

Käyttäjää informoidaan mikrofonin käytöstä siten että kun mikrofoni kuuntelee, värjäytyy iPadin näytön yläosan toimintapalkki punaiseksi ja kun mikrofoni ei kuuntele, palautuu se jälleen normaaliksi.

Mikrofonia ei ole pakko käyttää vaikka Yle lupaakin sen olevan turvallista käyttäjän yksityisyyden kannalta. Mikrofonin voi sulkea sovelluksen Ohje-painikkeen takaa ja Second Screen toimintoihin voi osallistua painamalla Osallistu painiketta jotka löytyvät sovelluksen alalaidasta.

Mikrofoni ei jää kuuntelemaan kun sovelluksen sulkee.

Ylen kokeilu tapahtuu ainoastaan Areenan iPad versiolla sillä se on eniten käytetty mobiililaite jolla Areenan ohjelmia on katsottu. (Viikoilla 1-10 2014 Yle Areenan kaikista tableteilla käynnistetyistä ohjelmista lähes 65 % käynnistettiin iPadilla. Lähde: comScore Digital Analytix)

Mitä Second Screenillä voi sitten lopulta tehdä:

Osallistu-näkymässä katsojan voivat

  • äänestää päivittäin vaihtuvassa äänestyksessä äänestyssivulla. Äänestyksen tulokset näytetään Ps:n lähetyksissä
  • keskustella muiden katsojien kanssa chatissa - tai vain lukea chat-viestejä. Viestiä lähetettäessä chat-järjestelmä pyytää nimimerkkiä.  
  • seurata yhdessä näkymässä, yhdessä ja samassa virrassa Ps:ään ja Tyyliviikkoon liittyviä omia ja muiden Facebook-, Twitter- ja Instagram-sisältöjä sekä sähköpostitse lähettämiä kuvia. Osa viesteistä ja kuvista näytetään Ps:n lähetyksissä.

Äänitunnistus on käytössä siis vain yhdessä Ylen tuottamassa ohjelmassa ja toimii luonnollisesti vain sen suorassa lähetyksessä.

Kokeilemaan pääsee jo tänään:

Puoli seitsemän Tyyliviikko Yle TV1:ssä 18.-21.3.2014 klo 18.30

LÄHDE: Yle blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"