keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Twitter esittää GIF-animaatiot sekä videot automaattisesti

Twitter on tukenut jo aikansa GIF-animaatioita sekä videoita. Uutta kuitenkin on että liikkuvaa kuvaa käynnistyy automaattisesti aikajanavirrassa.

Viime aikoina Twitterissä on alettu näkemään liikkuvaa kuvaa sisältäviä päivityksiä, kyse on uudesta toiminnosta joka muistuttaa Facebookin vastaavaa.

Kun käyttäjä lisää päivitykseensä eli twiittinsä esimerkiksi GIF-animaation, ymmärtää palvelu tämän ja soittaa sisällön automaattisesti seuraajien aikajanalla. Sama koskee myös videotiedostoja sekä Vine-palvelun linkkejä.

Videotiedostot käynnistyvät myös automaattisesti palvelun verkkosivulla että myös mobiilisovelluksissa, video ei kuitenkaan käynnisty automaattisesti äänen kera vaan käyttäjän on klikattava videota mikäli haluaa sen katsoa äänillä.

Ei aivan valmista vielä:

Ongelmia uuden toiminnon suhteen kuitenkin vielä on, esimerkiksi Androidin virallisella Twitter -sovelluksella GIF-animaatiot näyttävät pyörivän liian nopeasti kun taas iOS- sekä verkkoselain versiolla animaatio pyörii normaalilla nopeudella. Android versiossa autoplay ei ole myöskään vielä käytössä oletuksena, iOS:lla taas on.

Mahdollisesti erittäin ärsyttävän ominaisuuden voi estää:

Autoplay on mahdollista poistaa käytöstä iOS-sovelluksen asetuksista, samoin myös selainversion asetuksista AutoPlay toiminnon voi asettaa pois käytöstä.

Mainostajille uusia mahdollisuuksia:

Luonnollisesti tämän kaiken takana on mainonta, uusi toiminto tarjoaa mainostajille paremman tuoton, Twitter lupaa mainostajille muun muassa sen että mainostajan ei tarvitse maksaa esityksestä mikäli käyttäjä ei katso videota loppuun saakka.

LÄHDE: Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"