torstai 10. joulukuuta 2015

LG 4K OLED TV: Televisio jossa musta on mustaa

LG:n uudet 4K-tarkkuuden OLED-teknologiaan perustuvat älytelevisiot ovat saapuneet ryminällä markkinoille.

LG:n OLED televisiot ovat kokoluokassaan 65 - 55" murskaavan tyylikkäitä, on niiden teknologia sitä myös.

LG OLED 4K televisio

OLED (Organic Light-Emitting Diode)-teknologian ansiosta paneelien väriloisto on aivan omaa luokkaansa, kontrasti on huomattavasti vahvempaa, kuvan mustaksi tarkoitetut kohdat ovat aidosti mustia:

"OLED-näytön jokainen pikseli syttyy ja sammuu erikseen. Tämän takia OLED tekee kuvanlaadusta paremman tavalliseen televisioon verrattuna. Musta on täysin musta, ja värit tulevat esiin erittäin voimakkaina" -lgoled.fi

OLED-teknologiassa ero erottuu selkeästi

Tulevaisuudessa jättitelkkarisi voidaan toimittaa julisteen tavoin rullalle rullattuna paikalle ja kiinnittää magneetilla seinään:

LG:n mukaan televisiot tulevat tulevaisuudessa olemaan alle kahden kilon painoisia ja alle 0,97 senttimetriä paksuja, aivan samaa ei voi sanoa nykyisistä LED-näytöistä jotka painavat kokonsa mukaan, aina vain enemmän.

LG:n lippulaivat 65EG960 sekä 55EG960 -televisiot painavat kuitenkin vielä noin 15 kiloa ilman jalustaa joten matkaa LG:n tulvaisuuden näkymille vielä jokin verran on jäljellä, tosin niiden paksuus on vain 49,9 mm.

Itse OLED-paneeli on kevyttä ja erittäin ohutta mutta muu näytön materiaali vielä painaa ja tuo näyttöön paksuutta. Jos siis televisio toimitettaisiin vain pelkällä paneelilla olisi se nyt jo lähes samoissa lukemissa kuin LG:n tulevaisuuden ennustukset.

LG:n lippulaivoissa on tehokas käyttöjärjestelmä useine sovelluksineen:

Televisioissa on LG:n täysin tukema Web OS 2.0 käyttöjärjestelmä joka tuo siihen sisäänrakennettuna rikkaita lisäarvopalveluita kuten Netflixiä sekä YLE Areenaa ja sovelluskaupasta voi ladata siihen pelejä ja muita ohjelmia vaikka kuinka paljon. Sovellusvalikoima laajenee jatkuvasti ja sille löytyy jo useampi puhelimistakin tuttu sovellus joiden käyttö 4K-tarkkuuden televisioruudulta on melkoinen elämys, tätä kannattaa käydä ainakin ihastelemassa lähimmässä kodinkoneliikkeessä.

Televisioiden hinnat ovat seuraavat:

Televisioiden saatavuus vaihtelee mutta Suomesta löytyi ainakin muutama verkkokauppa joka suostuu malleille hinnan kertomaan:

65EG960 = 5 000€ (4 999)
55EG960 = 3 480€ (3 479)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"