tiistai 29. maaliskuuta 2016

Applen uudessa iOS -päivityksessä virhe

Applen uudessa iOS -päivityksessä virheApple julkaisi uusien mobiililaitteidensa yhteydessä myös uuden version iOS-käyttöjärjestelmästä. Uusi versio kuitenkin aiheuttaa ongelmia sovellusten välillä.

Seitsemän julkista beta versiota sekä varmasti useampia Applen sisäisiä testausversioita läpi käynyt päivitys onnistui silti kuljettamaan mukanaan ilkeän ohjelmakoodin viimeisimpään ja viralliseen 9.3 versioon saakka.

Bugi ilmenee satunnaisesti universaalien linkkien käytön aikana:

Universaalit linkit ovat toiminto jolla esimerkiksi sähköpostista klikattava Youtube linkki ei avaudukaan Safari selaimeen vaan suoraan Youtube sovellukseen, mikäli se on asennettu järjestelmään.

Jokainen sovellus joka tukee universaaleja linkkejä omaa tietokannan siitä minkälaisiin linkkeihin ohjelma vastaa Safarin sijasta (kuten *.youtube.com).

Käyttöjärjestelmä seuraa aika-ajoin näitä tietokantoja jotka ovat kaikki erillisiä ohjelmakohtaisia tiedostoja, mikäli tietokantatiedosto on liian suuri se saattaa jumittaa täysin avoinna olevat sovellukset.

Bugi ei kuitenkaan jumita koko järjestelmää vaan ainoastaan avoinna olevia sovelluksia, varsinkin Safarin on raportoitu jumiutuvan pahasti silloin kun jostakin ohjelmasta klikataan linkkiä jonka kuuluisi avautua muihin sovelluksiin kuin Safariin.

Jumiutuneet ohjelmat täytyy sulkea taustalta kokonaan ja käynnistää uusiksi, ilmeisesti itse laitteen sulkeminenkaan ei korjaa ongelmia vaan sovellukset täytyy sulkea itse.

Universaalit linkit lisäävät käyttäjien käyttömukavuutta mutta ilmeisesti tätäkin voi käyttää väärin, joko tahattomasti tai tahallisesti, on kuitenkin ihme ettei moista ongelmaa tullut beta vaiheessa vastaan, tai siitä ei raportoitu Applelle.

Korjauspäivitys tulossa:

Apple on todennut ongelman ja toimittaa korjauspäivityksen pian, mahdollisesti jo tällä viikolla.

LÄHDE: TC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"