torstai 6. toukokuuta 2010

FCC: Taistelemme internetin puolueettomuuden puolesta

fcclogo Yhdysvalloissa FCC (Federal Communications Commission) on nuolenut haavansa ja noussut uudelleen puolustaman internetin puolueettomuutta.

Aikaisemmin ComCast teleoperaattori voitti oikeudessa kiistan jonka ansiosta teleoperaattorit voivat alkaa rajoittamaan erilaisten palveluiden nopeuksia omissa verkoissaan.

Oikeudessa ilmoitettiin että FCC;lä ei ole oikeutta puuttua operaattoreiden toimintaan tällä saralla millään tavalla, nyt kuitenkin FCC on päättänyt luoda säännökset joilla verkon kuristaminen operaattoreiden puolelta estetään, FCC kaavailee saavansa säännökset mukaan jo olemassa olevaan säännökseen joka koskee nykyisellään puhelinverkkoja, nyt nämä säädökset pitää vain päivittää internet aikaan jossa kiristys estetään.

FCC;llä on oikeus tehdä tämänlaisia säädöksiä ja operaattoreiden on toimittava niiden mukaan, tähän ei tarvita edes lakimuutosta.

FCC ilmoittaa että se ei tule vaatimaan operaattoreilta tiettyä hintapolitiikkaa eikä se vaadi operaattoreita pakon edessä vuokraamaan kilpailijoilleen kaistaa joka on ollut operaattoreiden ehkä suurin pelko tässä jutussa.

Hauskinta tässä koko jupakassa on ollut se että puolueettomuutta vastustava ComCast operaattori väittää että puolueettomuus vähentäisi satoja työpaikkoja sekä lisäisi kustannuksia huomattavasti, tästä ei kuitenkaan ole mitään näyttöä.

Suomessa operaattoreilla on oikeus laskea verkoissaan jonkin tietyn palvelun tai protokollan tärkeysastetta mikäli se kuormittaa selvästi operaattorin verkkoa ja häiritsee sen vakaata toimintaa, tähän kuitenkaan operaattoreiden ei ole tarvinnut suomessa vielä lähteä, tosin osissa Suomessa tarjottavien mobiililaajakaistojen sopimusehdoissa kielletään selvästi mm. BitTorrent protokollan käyttö.

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"