perjantai 7. toukokuuta 2010

Kanada: CRTC hyväksyi Bell Canadan pyynnön

crtclogoCRTC (Canadian Radio-television and Telecommunications Commission) on päättänyt hyväksyä Bell Canada operaattorin pyynnön laskuttaa sen kuluttaja että yritys- sekä vuokraverkkojensa käyttäjiä siirtomäärän mukaan.

Bell yhtiöllä on ollut jo vaihtoehtoisena laskutustapana siirtomäärät, kiinteä hintaisen liittymän ohella, nyt kuitenkin laskutusta meinataan soveltaa yritysliittymiin että operaattorin verkkoja vuokraaville pienille operaattoreille.

Uutinen on kerinnyt jo yhden päivän aikana herättämään kuumia tunteita, varsinkin pienimmillä operaattoreilla joilla ei ole ollut mahdollisuuksia saada verkkoa muilta tahoilta, he joutuvat nyt väkisin muuttamaan omia laskutuskäytäntöjään omille asiakkailleen, vuokra-operaattorit tulevat säästymään itse toistaiseksi siirtomäärä hinnoittelulta mutta joutuvat laskuttamaan siirtomäärät edelleen kuitenkin omilta asiakkailtaan.

Vuokra-operaattorit eivät saa myydä kuin maksimissaan 5M verkkoyhteyksiä vuokraamassaan verkossa, vain Bell itse myy alueellaan 24M yhteyksiä, CRTC on luvannut puuttua tähän myöhemmin mutta nähtäväksi jää kumpaan suuntaan kuppi kääntyy.

Monilla IT-alan yrityksillä on myös kiinteät verkkoyhteydet Bellin kanssa ja he joutuvat myöskin ongelmiin, varsinkin kun dataa voidaan siirtää päivän aikana monia satoja gigatavuja.

Bell on hinnoitellut periaatteessa sopimuksien yli menevät gigatavuhinnat kohtuulliseksi mutta todellisuudessa verkkokustannukset tulevat kasvamaan huimasti monella yrityksellä tämän päätöksen johdosta.

CRTC;tä on kritisoitu suurten yritysten asiaa ajavaksi tahoksi, mitä tämäkin päätös edustaa.

Bellin mukaan on lähdössä monia muitakin isoja operaattoreita jotka ovat vuokranneet verkkojaan muille.

Suomessa tarjotaan siirtomäärillä rajoitettuja yhteyksiä lähinnä langattomissa “kiinteissä” laajakaistoissa kuten alueilla joista on viety pois kiinteät puhelinverkkoyhteydet ja tilalle on tarjottu langattomia vaihtoehtoja.

LÄHDE: CBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"