maanantai 24. tammikuuta 2011

Google parantaa selainkäyttäjiensä mahdollisuuksia torjua kohdennettua mainontaa

chrome_logo_valmisGoogle on julkaissut Chrome selaimeen laajennuksen jonka avulla käyttäjä voi irrottautua World Wide Webin kohdennetusta mainonnasta.

Kohdennetut mainokset ovat käytössä monissa mainostusverkostoissa kuten myös Googlen Adsensessä, ne yrittävät tarjota mainoksia sen mukaan minkälaisilla sivustoilla käyttäjä käy.

Tästä eivät kuitenkaan monikaan verkon käyttäjä tiedä eikä täten osaa estää mainosverkostojen seurantaan käytettyjä keksejä eli cookiesliikennettä vaikka verkostoilla olisikin siihen työkalut tarjolla.

Googlen kehittämällä Keep My Opt-Outs –laajennuksella käyttäjät voivat helposti estää sellaiset mainosverkostot joita laajennus tukee, näin selain pitää jatkossa huolen että Google Chrome selaimella selaavat käyttäjät eivät lähetä esimerkiksi selaamisen historiatietoja mainostajille.

Kun laajennus on asennettu voi sen käydä testauttamassa aboutads.infon palvelussa josta myös voi käydä erikseen asettamassa estot vain tietyille mainosverkostoille, mikäli näin haluaa tehdä täytyy muistaa että selaimen selaustietojen poistaminen, poistaa myös palveluun jätetyt estot, mutta mikäli suostuu asentamaan laajennuksen, jäävät estot tällöin voimaan. Ainakaan toistaiseksi laajennuksen avulla ei voi rajoittaa estoja vain haluamilleen verkostoille vaan laajennus estää yksinkertaisesti kaikki verkostot.

Tällä laajennuksella ei kuitenkaan saa pois mainoksia näkyviltä vaan ainoastaan kohdennus ja personointitoiminnot estetään mainosverkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"