tiistai 8. maaliskuuta 2011

Spotify on saavuttanut miljoonan maksavan asiakkaan rajan

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify on saavuttanut miljoonan maksavan asiakkaan rajan, eikä loppua näytä tulevan.

Spotify on osaltaan varmasti hyötynyt TeliaSonera yhteistyöstä jonka ansiosta esimerkiksi Suomessa Soneran laajakaista asiakkaat saavat Premium tunnuksen palveluun noin kolmeksi kuukaudeksi ilmaiseksi lisäarvopalveluna, myöhemmin tunnus muuttuu maksulliseksi eikä sitä varmasti kovin moni ole tuon jälkeen sulkenut.

Spotify on myös julkaissut täydellisen Premium -tilin lisäksi edullisempia ja toiminnoiltaan kevyempiä maksullisia palveluita ja samalla osittain rajoittanut ilmaistunnuksien palveluita, esimerkiksi rajoittamalla kuukausittaista kuunteluoikeutta tiettyyn tuntimäärään, tarkoitus on ollut kannustaa asiakkaat Premium palveluiden pariin.

Spotify on viime aikoina laajentanut maksullisen Premium palvelun laitevalmistajien tuotteisiin yhteensopiviksi, näistä viimeisin virallinen yhteistyösopimus julkaistiin kaiutin- ja äänijärjestelmiä tekevän Sonoksen kanssa. Samankaltaisia yhteistyösopimuksia on varmasti tulossa Premium asiakkaille lisää tulevaisuudessa.

Spotify on tullut entistä mielenkiintoisemmaksi musiikkipalveluksi sen tavasta yhdistää palveluun sosiaalisen median tekniikoita joiden avulla käyttäjät voivat vaihtaa soittolistoja sekä muokata niitä yhdessä.

LÄHDE: Spotify

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"