tiistai 1. maaliskuuta 2011

Google: Gmail ongelmat aiheutti epäonnistunut ohjelmistopäivitys

Google on ilmoittanut jo sunnuntaina alkaneiden Gmail -ongelmien syyksi epäonnistuneen ohjelmistopäivityksen.

Ongelmat alkoivat kun Google päivitti sisäisen tallennusjärjestelmänsä, tuolloin päivitys sotki osan tileistä ja tyhjensi niiden tiedot, myös kiintolevyillä olevat varmuuskopiot.

Google on kuitenkin tallentanut varmuuskopioiden varmuuskopioita perinteisille varmuuskopiointinauhoille ja nyt Google palauttaa tilejä näiltä nauhoilta, operaatio kuitenkin kestää huomattavasti kauemmin kuin tietojen siirtäminen kiintolevyiltä suoraan useille datakeskuksille, sillä nauhojen käsittely, eli niiden purkaminen ja tietojen löytäminen on hidasta työtä.

Gmailin ylläpito tekee edelleen palautustyötä ja yhtiö uskookin että ensimmäistäkään sähköpostia tai muuta tietoa ei ole hävinnyt vaan kaikki on palautettavissa. Tässä voikin vain toivoa että varmennusnauhat ovat kunnossa.


Gmailin ylläpitotiimi varoittaa myös että 27 - 28.2 lähetetyt viestit ongelman kanssa painiviin tileihin ei luultavasti ole ikinä tulleet vastaanottajalle, lähettäjät ovat saaneet tästä kuitenkin ilmoituksen ja voivat lähettää viestejä myöhemmin uudelleen.


LÄHDE: Official Gmail Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"