torstai 5. toukokuuta 2011

Poliisi: TVkaistaa epäillään tekijänoikeusrikkomuksesta

tvkaistalogoTVkaista on Suomalainen palvelu jossa maksava asiakas voi katsoa yhtätoista ilmaiskanavaa verkon välityksellä sekä tallentaa niiden sisältöä aina kuukaudeksi palveluun.

TVkaista mahdollistaa myös tallenteiden tallentamisen käyttäjän kiintolevylle.

TVkaista ei ole kyennyt pääsemään sopimukseen mediayhtiöiden kanssa ja koska TVkaista jatkaa palveluaan sellaisenaan ilman sopimuksia ovat yhtiöt nyt jättäneet tutkintapyynnön poliisille.

Tutkintapyynnön takana ovat seuraavat tahot: Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos, Ääni ja kuvatallennetuottajat sekä MTV Media.

TVkaista palveluna muistuttaa käytöltään aivan tavallista digiboksia jossa on tallennusominaisuus käytössä, tallennusominaisuus on vain TVkaistan tapauksessa siirretty verkkoon palveluksi.

Koska palvelu on verkossa ja tallenteiden tallennus kiintolevylle on esitelty ominaisuus voi TVkaista tästä syystä hyvinkin syyllistyä tekijänoikeusrikokseen tai sen yllyttämiseen.

Tekstiä palvelunkuvauksesta (tvkaista.fi): “Jos haluat säilyttää ohjelmia, voit ladata haluamasi tallenteet omalle koneellesi”

LÄHDE: Helsingin Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"