sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Google lanseerasi Google+ palvelun sekä päivitti ulkoasuaan

google Hakukonejätti Google on julkaissut uuden sosiaalisen palvelun joka on ainakin toistaiseksi julkaistu Google+ nimikkeellä.

Google+ palvelu muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon Facebookkia sekä osa toiminnoista on periaatteellisesti samoja, se voi olla ihan hyväkin asia sillä nyt Googlen ei tarvitse erikseen opettaa käyttäjiään uuden palvelun pariin niin yksityiskohtaisesti.

Google+ integroituu muihin Googlen palveluihin, kuten esimerkiksi Gmailiin siten että tapahtumapäivityksiä voi seurata suoraan Googlen palveluvalikosta joka tulee osassa palveluita esiin sivuston yläosaan.

Google+ perustuu ennen kaikkea kontaktipiirien sisäiseen viestittelyyn, piirien kanssa voi käydä videokeskustelua, aidosti niin että ääni että video on kaikilla osallistujilla samanaikaisesti käytössä, palvelua kutsutaan tällä hetkellä Hangout nimikkeellä.

Ryhmille voi myös julkaista erilaista verkkosisältöä niin että vain ryhmien jäsenet näkevät ja voivat edelleen jakaa sitä. Toki Google Plussaan voi lisätä kiinnostavia ihmisiä erilliseen seurantaryhmään, näin he eivät välttämättä näe lisääjän sisältöä mutta kaikki julkinen heiltä näkyy käyttäjän seinällä.

Jos joku lisää käyttäjän omaan seurantaryhmään, saa hän siitä ilmoituksen, seuranta toimii siis samoin kuin esimerkiksi Twitterissä seuraaminen.

Palvelu osaa käyttää hyväkseen Picasan valokuva-albumeita ja tuoda ne näkyville Google+ käyttäjätilin kuvapalveluun, kuvien jakoasetukset pysyvät myös Google+ palvelun puolella samoina, tosin kuva-albumin voi jakaa Google plussan sisällä tietyn kontaktipiirin tai käyttäjän kesken.

Viekö Google+ Facebook käyttäjät?

Google plussan on väitetty olevan Facebookin tappaja, mutta itse en näe näitä palveluita toinen toistaan pois sulkevina, Google+ ei sisällä kolmannen osapuolen sovelluksia eikä se tarjoa toistaiseksi paljon mitään sellaista mitä Facebook ei tarjoaisi.

Facebookin on myös ilmoitettu julkaisevan oma videokeskustelupalvelu hyvin pian, se onko se Hangoutsin tyylinen monen käyttäjän videopuhelujärjestelmä onkin toinen juttu.

Google+ sisältää toki myös jotain sellaista mitä Facebook ei, siellä on niin sanottu Sparks palvelu joka etsii käyttäjille Google+ sisältöä haluttujen hakusanojen perusteella, Sparksit eivät kuienkaan täytä käyttäjän seinää vaan valittuihin Sparkeseihin pääsee linkin kautta.

Google+ on tällä hetkellä vielä rajatussa kokeiluvaiheessa ja sinne pääsee aika ajoin erillisellä kutsulla jonka toimittaa toinen Google+ käyttäjä tai Google itse.

Suomalaisia ilahduttanee tieto siitä että palvelu on hyvin pitkälle jo suomennettu.

Google+ löytyy osoitteesta https://plus.google.com/ ja siellä voi käydä myös jättämässä kutsu pyynnön kokeiluun.

Googlen ulkoasu muuttunut

Googlen palveluiden uusi ulkoasuväritys on musta/harmaa/valkoinen yhdistelmä joka varmasti jakaa käyttäjien mielipiteitä.

Muun muassa Google kalenteri sekä Gmail ovat saaneet uuden ulkoasun joka on yhtenäinen Google+ palvelun ulkoasun kanssa, Gmailissa toki voi edelleen käyttää omaa, aikaisemmin valittua teemaa mutta kalenteri on päivitetty uuteen ulkoasuun pysyvästi, Labs ominaisuuden avulla kalenterissa olevan taustakuvan voi edelleen pitää myös uuden ulkoasun kanssa.

Gmailissa uuden ulkoasun voi käydä valitsemassa asetuksista ja sieltä löytyvällä Teemat välilehdellä.

Youtubessakin Flash soitin on vaihtanut työkaluvalikon värityksen tummaksi kuten myös Googlen palveluvalikko, palveluvalikko on päivitetty myös hieman käytännöllisemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"