keskiviikko 24. elokuuta 2011

Facebook parantaa yksityisyysasetuksia

facebookFacebookkia on haukuttu erityisesti sen heikoista yksityisyysasetuksista joita se tarjoaa käyttäjilleen Nyt Facebook on vastannut käyttäjien valituksiin tuomalla joukon kaivattuja uudistuksia niin profiilitietoihin kuin muihinkin epäkohtiin.

Facebook esittää käyttäjien profiilitietojen kohtia varsin laajalle alalle oletuksena mutta nyt muun muassa harrastuksiin ja työhön liittyviä tietoja voi näyttää jatkossa vain tietyn ryhmän, yksittäisten kontaktien välillä tai jakaa tiedot julkisesti kaikkien näkyville.

Profiilin muokkauskäyttöliittymään tulee kyseisten tietolaatikoiden viereen pudotusvalikko josta näkyvyysasetuksia voi valita kohde kerrallaan.

Klikkaa suuremmaksi

 

Facebook korjaa myös monia käyttäjiä häirinneen kuviin merkitsemistapansa jossa toinen käyttäjä saattoi merkitä lähettämäänsä kuvaan tietyn henkilön, ilman tämän suostumusta, kuitenkin vaikka suostumusta ei saatu sai merkityn profiilin ystävät tiedot kuvamerkinnästä.

Nyt Facebook tuo tähän käytäntöön hyväksymistoiminnon, merkatun henkilön täytyy jatkossa hyväksyä merkkaus.

Klikkaa suuremmaksi

Kyseinen toiminto ei jostain syystä edelleenkään tule automaattisesti käyttöön vaan käyttäjien täytyy käydä asettamassa hyväksymistoiminto käyttöön kohdasta: Yksityisasetukset->Merkintöjen toiminnan hallinta.

Myös vanhoja merkkauksia pystyy jatkossa poistamaan.

Mikäli haluaa jostakin kuvasta merkkauksen pois, kysyy Facebook käyttäjältä kuinka asiassa halutaan edetä, käyttäjä voi yksinkertaisesti poistaa merkkauksen, pyytää kuvan lisääjän poistamaan kuvan tai viimeisessä tapauksessa poistamaan merkkauksen ja estämään kuvan lähettäjän ystävälistaltaan, tällöin merkkaaja ei voi merkitä käyttäjää enää uudelleen.

Klikkaa suuremmaksi

Aikaisemmin vain älypuhelimissa olevissa Facebook sovelluksissa on ollut mahdollista lisätä paikkatieto (Facebook Places) tilapäivityksen yhteyteen, nyt kyseinen toiminto on lisättynä myös työpöytäversioon jota voi nykyisten selainten avulla käyttää.

Klikkaa suuremmaksi

Uudistukset tulevat jaksoittain käyttäjien saataville.

Lisää Facebookin uudistuksista voit käydä lukemassa palvelun blogista, johon kehittäjät myös toivovat saavansa palautetta uudistuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"