perjantai 30. syyskuuta 2011

Facebook joutuu oikeuteen Timeline nimen vuoksi

lakiChicagolainen pieni yritys Timelines Inc, ylläpitää timelines.com –osoitteessa palvelua maailman historiallisista hetkistä. Timelines Inc haluaa suojella tavaramerkkiään ja pelkää Facebookin profiiliuudistuksen vievän käyttäjät palvelulta.

Timelines.comissa käyttäjät voivat lisätä, muokata sekä pisteyttää maailman erilaisia historiallisia hetkiä, ihmisiä ja tapahtumia, sinne voi esimerkiksi lisätä videoita, kuvia ja tekstiä.

Timelines pelkää Facebookin vievän siltä asiakkaat ja käyttäjät, vaikkakin oikeusjuttu koskee pelkästään Timelines tavaramerkkejä joita yritys omistaa muutamia, näistä mikään ei kuitenkaan ole “timeline” vaan “timelines –“ –alkuinen nimi.

Timelines Inc;llä on myös Lifesnapz.com -palvelu joka on ollut myös ennen Facebookin Timelineä olemassa, Lifesnapz on oikeastaan täysin samanlainen kuin Facebookin Timeline, eli sen tarkoituksena on tallentaa henkilökohtaisen elämän tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat hetket kuvin, videoin, äänin sekä tekstein joko itselleen tai muille jaettaviksi tarinoiksi.

Oikeusjutussa ei kuitenkaan mainita Lifesnapz.comin palvelua, johtuen varmaankin siitä että Timelines Inc, ei omista idealle patenttia.

Facebook ei myöskään ole täysin puhtain paperein tässä liikenteessä sillä Timelines Inc oli rekisteröitynyt Facebookiin sivun Timelines, eli facebook.com/timelines, nyt kuitenkin Facebook on tehnyt palveluun sellaisen muutoksen että kyseistä sivua ei enää voi näyttää sillä kaikki sivut joissa edessä on sana “timeline” menee uuden profiilin esittelysivulle facebook.com/about/timeline, tämän voi helposti testata laittamalla osoiteriville facebook.com/timelinekirjoitatähänmitähaluat.

Facebookin uudelleenohjaus on merkitty haasteeseen mukaan joten siitä oikeus saattaa langettaa Facebookille muutosvaatimuksen, ellei palvelu muuta käytäntöään ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"