tiistai 6. syyskuuta 2011

HP jatkaakin vielä WebOS käyttöjärjestelmän tukemista

hpwebos_logoParisen viikkoa aikaisemmin Hewlett Packard päätti ajaa alas WebOS käyttöjärjestelmään liittyvät laitteet sekä sovelluskehityksen, nyt kuitenkin varmaankin onnistuneen TouchPad tabletin loppumarkkinoinnin jälkeen yhtiön johto on miettinyt tilannetta uusiksi.

Yhtiö lakkauttaa WebOS laiteosaston mutta jatkaa edelleen ohjelmistokehityksen kanssa, tässä taas piilee varmasti ideana se että WebOS –käyttöjärjestelmän saama julkisuus on nostanut sen hyvin kiinnostavaksi alustaksi alalla, yhtiö saattaakin jatkossa myydä lisenssejä käyttöjärjestelmästä muille laitevalmistajille ja jatkaa edelleen sen omissa laitteissa käyttöjärjestelmän tukemista.

Hewlett Packardin PC-yksiköstä:

HP;n PC yksikköä johtava Todd Bradley on myös kommentoinut yrityksen aikeita muuntaa yksikkö itsenäiseksi laitevalmistaja yhtiöksi, hän ei näe kannattavana ideana myydä yksikköä ulkopuolisille tahoille vaan kannattaa ajatusta yhtiöittämisestä enemmän, hän on myös halukas johtamaan tulevaa yhtiötä, tuolloin hän nousisi maailman suurimman PC-valmistajayhtiön johtohahmoksi.

Bradley uskoo myös tablettien tulevaisuuteen ja lupaa että yksikkö tulee julkaisemaan niitä, mikäli yksikkö tullaan vain yhtiöittämään. Tarkemmin Bradley ei tulevista tablet suunnitelmista kertonut joten käyttöjärjestelmäkaavailuja voidaan vain arvailla, kuten myös yksikön tulevaisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"