keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Spotify pakottaa uudet käyttäjät Facebookiin

Monet suositun musiikkipalvelun Spotifyn käyttäjät ovat olleet vihaisia ohjelman tavasta kohdella uusia tulokkaita, käyttäjät uhkaavat lopettaa maksullisen version käytön mikäli musiikkipalvelu ei muuta tapojaan.

Kun Spotifyyn rekisteröityy uusi käyttäjä, täytyy käyttäjällä olla Facebook-tili käytössä, Spotifyllä ollaan ohjeistettu että mikäli haluaa Spotifyn mutta ei Facebookkia, voi Facebookin profiilisivun jättää tyhjäksi tämän luonnin jälkeen, tämä on kuitenkin Facebookin käyttöehtojen vastaista joten Spotifyn antama vinkki ei ole siksi hyväksyttävää.

Monet maksavat Spotify käyttäjät ovat uhanneet irtisanoa sopimuksensa ja lopettaa palvelun käytön sillä vaikka Spotify onkin nyt yhteistyössä yhteisöpalvelun kanssa, ei sen pitäisi toimia maksavien asiakkaiden mukaan niin kuin se nyt toimii. Tilauksien lopetuksia on myös tapahtunut jo huomattava määrä, osa lopettaneista ovat tuoneet prosessin myös näytille.

On mielenkiintoista seurata mitä Spotify tekee uudelle käytännölle, muuttaako se sitä vai onko Facebook integraatio mahdollisesti lopun alkua?

Teknisesti Facebookia ei tarvita Spotifyn toimintaan mutta mikäli haluaa, voi yhteisöpalveluun jakaa Spotify soittolistoja, kappaleita sekä kertoa reaaliaikaisesti mitä kuuntelee uudella sosiaalisella Facebook sovelluksella, toistaiseksi ainakin vanhat käyttäjät voivat edelleen käyttää Spotifya ilman vaatimuksia näiden toimintojen päällä ololle.

Rajoituksetonta kuuntelua Facebook integraation vuoksi:

Spotify on myös ottanut Open –tilin, eli ilmaisen Spotify tilin kuuntelurajoitukset pois kuudeksi kuukaudeksi, vain mainokset ovat ennallaan. Kuuden kuukauden jälkeen kuitenkin 10 tunnin kuuntelurajoitus sekä viiden soittokerran rajoitukset astuvat jälleen voimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"