keskiviikko 14. syyskuuta 2011

VR päivitti verkkokauppansa, ongelmien kera


VR on ottanut tänään käyttöön uuden verkkokauppa-alustan sekä myyntijärjestelmän, verkkokaupan uudistuksen yhteydessä julkaistiin myös uusi lippu kotimaan kaukoliikenteelle.

Uusi lippu on Ennakkolippu, mitä aikaisemmin asiakas tilaa lipun kaukoliikennematkalleen, sitä edullisemmaksi sen hinta käy. Ennakkolipun voi tilata verkkokaupasta 60-7 päivää ennen matkaa.

VR;llä ei kuitenkaan verkkokaupan avaus ollut aivan onnistunut sillä palvelinkapasiteettia oli ennakkolipun saaman kiinnostuksen vuoksi liian vähän, verkkokauppa oli aamulla julkaisun jälkeen heti tukossa ja lopulta se vedettiin huoltotöiden vuoksi kokonaan alas.

VR sai hankittua myöhemmin lisää palvelinkapasiteettia ja verkkokauppa ja tilaukset toimivat jälleen.

Myöskin lippumaatit kaatuivat verkkokaupan ongelmien vuoksi ja niitä alettiin huoltamaan aamuruuhkan aikana etänä, ylläpitäjän etätyöskentelyä pystyi seuraamaan suorana maatin näytöltä ja eräs Ilta-Sanomien lukija nappasikin kuvan eräästä maatista jossa esillä oli Googlen hakukone, lippumaatti ei tietenkään vastannut paikallisiin komentoihin, eikä sillä voinut huoltotoimien aikana tilata lippuja.
vr_maatissa google
Ilta-Sanomien lukijan nappaama kuva.

VR ilmoittaa että Google ei ole yhtiön kanssa yhteistyössä lippumaattien kanssa, vaikka hakukoneen logo näytöllä komeilikin, kyseessä oli ylläpitäjän toimet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"