maanantai 17. lokakuuta 2011

Google jatkaa palveluiden alasajoja

Google jatkaa heinäkuussa aloittamaansa palveluiden uudelleen organisointia, Suomeksi sanottuna palveluiden alasajoja, nyt vuorossa ovat epäonninen Google Buzz sekä Suomalaista alkuperää oleva Jaiku mikroblogialusta.

Google lakkauttaa myös vapaan lähdekoodin ohjelmien etsintätyökalun Code Searchin.

Jaiku sekä Google Buzz lakkautetaan ja Buzzista kerätty tietotaito panostetaan yhteisöpalvelu Goolge Plussan kehitykseen.

Palvelut lakkautetaan virallisesti 15.01.2012.

Suomalainen Jaiku?

Jaiku julkaistiin vuonna 2006 Jaiku Oy;n toimesta, pääkehittäjinä olivat Jyri Engeström sekä Petteri Koponen.

Google ilmoitti vuonna 2007  ostaneensa Suomalaisen mikroblogialustan joka muistutti huomattavasti suosittua Twitteriä, Jaikussa tosin oli mahdollisuus kommentoida päivityksiä suoraan jota Twitterissä ei voi vielä tänä päivänäkään tehdä.

Jaikussa oli myös mahdollista lähettää jaikuja eli päivityksiä ilmaisen tekstiviestinumeron kautta jolloin yhteyttä nettiin ei välttämättä tarvittu. (toiminto oli aikanaan allekirjoittaneen suosikki)

Vuonna 2009 Google päätti olla kehittämättä Jaikua enää ja jo tuolloin arveltiin että palvelun alasajo olisi lähellä, Jaikusta kuitenkin julkaistiin vapaan lähdekoodin alaisuudessa oleva Jaiku Engine jonka avulla kehittäjät pystyivät luomaan omia jaikun kaltaisia palveluita, esimerkiksi yrityksen sisäiseen intranettiin.

Myöhemmin markkinoille tuli myös Qaiku joka perustui Jaikun ajatukseen, Qaikun käyttöliittymä on täysin Suomennettu jota taas Jaiku Oy ei koskaan tehnyt Jaikulle. Monet Jaikun käyttäjät siirtyivätkin Qaikuun heti sen avauduttua yleisölle.

Qaiku on edelleen verkossa ja sen käyttäjäyhteisö voi hyvin.

LÄHDE: Google Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"