torstai 26. tammikuuta 2012

De' Longhi ostaa Nokian tuotantolaitoksen Romaniassa


Nokia Oy ja kodin pienkoneiden valmistaja De' Longhi, ilmoittivat eilen sopineensa ehdoista joilla De' Longhi ostaa Nokian tuotantolaitoksen Romanian Clujissa.

Kauppa on edelleen riippuvainen asiaan liittyvistä viranomaishyväksynnöistä mutta osapuolet arvioivat viimeistelevänsä kaupan vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen aikana, sopimuksen yksityiskohdat ovat luottamuksellisia.

Tuotantolaitos tulee olemaan De' Longhin suunnitelmien mukaan tärkeässä roolissa yhtiön kehitysstrategiassa ja tukemassa yhtiön  nopeaa kansainvälistymistä. Tuotantolaitos auttaa De' Longhia myös mukauttamaan ja monipuolistamaan tuotantoverkostoaan sekä osaltaan tasapainottamaan yhtiön tuotantorakennetta Kaukoidästä Eurooppaan. De' Longhilla on jo ennestään yksi tuotantolaitos Italiassa.

Ilmoitettuaan syyskuussa 2011 suunnitelmistaan tuotannon lopettamisesta Clujin tehtaalla ja peruspuhelinten tuotannon keskittämisestä tehtaisiin jotka ovat lähempänä avainmarkkinoita ja alihankkijoita, Nokia on aktiivisesti ja tiiviissä yhteistyössä Romanian viranomaisten kanssa etsinyt tuotantolaitokselle potentiaalisia ostajia.

Neuvotteluita vetänyt Nokian johtaja Robert Andersson: "Käydessämme läpi tuotantolaitokseemme liittyviä yhteydenottoja, etsimme määrätietoisesti isoa sijoittajaa jolla oli selkeät kasvusuunnitelmat ja joka oli sitoutunut luomaan työpaikkoja mahdollisimman nopeasti. De' Longhi oli täydellinen ehdokas molemmilla tekijöillä mitattuna ja olemme todella tyytyväisiä että olemme pystyneet turvaamaan tuotantolaitoksen tulevaisuuden näin nopeasti."

Lopetettuaan tuotannon Clujissa marraskuussa 2011, Nokia on jatkanut tuotantolaitoksen työntekijöiden tukemista muun muassa taloudelllisella tuella sekä tarjoamalla apua uudelleenkouluttautumisessa ja työnhaussa.


LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"