perjantai 27. tammikuuta 2012

HP avaa kohutun WebOS käyttöjärjestelmän jouluksi

Hewlett-Packardin WebOS tiimi ilmoitti että se saa WebOS käyttöjärjestelmän lähdekoodin siirrettyä avoimelle lisenssille joulukuuhun mennessä ja lähdekoodi tullaan julkaisemaan valmiissa muodossaan tämän vuoden joulukuussa.


HP oli innostunut lähtemään mukaan tablettimarkkinoille ja pystyi tarjoamaan omaan tuotteeseensa uuden mutta mielenkiintoisen käyttöjärjestelmän, tabletit eivät kuitenkaan menestyneet halutulla tavalla ja yhtiön hallitus päätti lopettaa niiden valmistamisen.

Varastojen tyhjennysmyynti alkoi ja tabletti alkoi kiinnostamaan edullisuutensa vuoksi, tuolloin myös kuluttajat uskalsivat lähteä kokeilemaan uutta käyttöjärjestelmää ja yllätyksekseen suurin osa käyttäjistä ovat pitäneet siitä.

Käyttäjät ja kehitystiimi avoimuuuden kannalla:
Hewlett-Packard oli kuitenkin päättänyt lopettaa tablettien valmistuksen ja samalla ajaa alas sen ohjelmistokehityksen, myöhemmin kuitenkin suuri käyttäjäjoukko ehdotti yhtiölle että HP avaisi käyttöjärjestelmän lähdekoodin avoimen lisenssin alle, HP;n WebOS tiimi oli ajatuksesta innoissaan ja yhdessä käyttäjien kanssa he saivat yhtiön vakuuttumaan ehdotuksesta ja nyt yhtiö on luvannut avata WebOS -käyttöjärjestelmän avoimen lähdekoodin lisenssillä.

Avoin koodi tullaan julkaisemaan tämän vuoden joulukuussa.

HP julkaisi myös kehitystyökalu Enyon uuden version avoimena lähdekoodina, Enyo 2.0 on heti ladattavissa ja käytettävissä.

Enyon avulla WebOS sovelluksia voi luoda muun muassa selaimesta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"