perjantai 1. kesäkuuta 2012

Google haluaa .google, .youtube,, .doc, .LOL päätteet domaineihin

Google on jättänyt ICANN;ille hakemuksen uusille domain päätteille jotka on esitelty alla.

Google haluaa olla vahvasti mukana internetin kategorioimisessa johon kyseiset päätteet liittyvät oleellisesti, vaikka nyt kyseessä on Googlen omien tuotteiden kuten .google sekä .youtube, olisi tarkoituksena saada myös muita tuote –sekä yritysnimiä suoraan domain päätteeseen.

Internetin osoitemäärittely muuttuisi kerta heitolla, mahdollisesti parempaan suuntaan tai huonompaan jos palvelukohtainen nimeäminen tulisi mahdolliseksi myöhemmässä vaiheessa, tuolloin sivustoille ei enää pahemmin kirjauduttaisi osoitetta hyväksi käyttäen vaan juurikin hakukoneiden avulla, jota nykyisinkin tosin käytetään yhä enenemissä määrin.

.LOL Olisi tarkoitettu yksinomaan viihdesivustojen käyttöön.

.DOC Hakemus on jätetty selkeästi Google Docsia ajatellen mutta myös muut samankaltaista ohjelmistoa pyörittävää voisi sen mahdollisesti ottaa käyttöön, sekä myös ulkoisissa linkityksissä päätteestä voi olla hyötyä mutta myös haittaohjelmien luominen .doc päätteisen domainin taakse olisi varmasti houkuttelevaa.

.YOUTUBE Tätä voisi käyttää selkeyttämään ulkoisia videolinkkejä, nykyisin Youtuben linkkien ulkoasuun ei voi juuri vaikuttaa.

.GOOGLE Niin no….

LÄHDE: Google Official Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"