keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Android pohjaiselle pelikonsolille kysyntää?

Ouya pelikonsolin oletetaan markkinoille päästyään maksavan noin 99 taalaa, kyseessä on Android käyttöjärjestelmää hyödyntävä pelilaite jonka tavoite on tuoda pelaajat takaisin television eteen.

Konsoli rakennettaan Nvidian Tegra 3 prosessorin ympärille, grafiikkaa laite pystyy esittämään aina FULL HD tarkkuuteen saakka ja se pyörittää kaikkia Android 4.0 yhteensopivia pelejä.

Mikä hienointa konsoli jätetään avoimeksi joten varsinkin harrastelijahakkerit tulevat varmasti pitämään laitteesta.

Ouya pelikonsoli on ollut nyt hetken aikaa jo Kickstarter projektina, jossa kuka tahansa voi osallistua laitteen rahoittajaksi vapaaehtoistuin.

Projekti saavutti ensimmäisten tuntien aikana asetetun tavoitteen joka oli 950 000 dollaria (775 295€), tällä hetkellä rahoitusta on kerättynä jo 982,025 dollaria (801 430€) ja projekti on avoin vielä 29 päivää.

Vaikuttaa siis siltä että ainakin jokunen konsoli pystytään valmistamaan alusta loppuun ja asettaa jopa myyntiin ja tietenkin jos laitteet menevät kaupaksi niin voi olla että Ouya saisi tuolloin nopeasti myös perinteisemmät rahoittajat kiinnostumaan ja pelikonsolille löytyisi markkinarako.

Projekti on ainakin kunnianhimoinen, paketin hinnaksi kun on kaavailtu 99 dollaria, eli noin 80 euroa.

Projektia on vetämässä Julie Uhrman sekä monia muita peliteollisuudessa tunnettuja henkilöitä, laitteen ulkomuodosta ja suunnittelusta vastaa, myös monista muista kunnianhimoisista projekteista tuttu Yves Behar.

Vaikka laite tulee perustumaan opensource periaatteelle, ei kaikkia mukana olleita kehittäjiä voida nimetä julkisesti sillä he työskentelevät toistaiseksi vielä muilla työnantajilla ja mitä ilmeisemmin he käyttävät osaamistaan tähän projektiin ilman kyseisten työnantajien lupaa.

Tässä laitteen tulevat tekniset tiedot:

Suoritin: Nvidia Tegra 3
Keskusmuisti: 1GB
Sisäinen muisti: 8GB
Grafiikka: HDMI 1080p HD
Yhteydet: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth LE 4.0, USB 2.0
Ohjain: Langaton ohjain touchpadilla.
Käyttöjärjestelmä: Android 4.0

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"