torstai 20. syyskuuta 2012

HP tulossa takaisin puhelinbisnekseen?

HP;n piti aikanaan julkaista älypuhelimia sekä tabletteja jotka perustuvat sen hankkimaan WebOS –mobiilikäyttöjärjestelmään mutta ensimmäinen tuote epäonnistui markkinoilla niin pahasti että yhtiö päätti luopua koko mobiilibisneksestään. Nyt kuitenkin yhtiön pääjohtaja Meg Whitman miettii tosissaan yhtiön siirtymistä takaisin mobiilimaailmaan.

Whitmanin mukaan tulevaisuudessa tulee olemaan alueita ja maita joissa ihmiset eivät tule omistamaan tietokoneita tai tabletteja vaan monipuolisen älypuhelimen, tämä markkina kiinnostaa nyt pääjohtajaa.

Kyseessä on vasta mahdollisuuksien kartoittaminen ja vasta sen jälkeen aletaan miettimään mahdollisia strategioita ja tuotteita.

Ottaisiko HP mahdollisessa tulevaisuudessa luurien käyttöjärjestelmäksi pahasti flopanneen mutta harrastelijapiirien mielenkiintoiseksi tekemän WebOS;n? Se jääköön nähtäväksi mutta käyttöjärjestelmässä on edelleen potentiaalia ja siitä on myös juuri julkaistu vapaaseen lähdekoodiin perustuva versio.

HP;lla on mobiilituotteista kunniakas historia johon kuului esimerkiksi  huippusuosittu taskutietokone iPaq ja myöhemmin mukaan tulleet älypuhelimet Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"