torstai 6. syyskuuta 2012

Nokian uudet Lumiat

Matkapuhelinvalmistaja Nokia julkaisi uudet Lumia puhelimet sekä esitteli langatonta lataustekniikkaa, uudet Lumiat pyörittävät Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää.

Nokia Lumia 920

Nokia esitteli ensimmäiset Windows Phone 8 -alustaan perustuvat Nokia Lumia 920 - ja Nokia Lumia 820 -älypuhelimet.

Nokia Lumia 920 on Windows Phone 8 -alustaan perustuva lippulaivatuote, jossa on uusimmat Nokia PureView -kuvaustoiminnot. Nokia Lumia 920 -älypuhelin hyödyntää kuvaustoiminnoissa edistyksellistä kelluvaa linssiteknologiaa ja sen kamera kykenee vangitsemaan viisi kertaa enemmän valoa ilman salamaa. Tämä mahdollistaa tarkkojen ja sävyltään kirkkaiden kuvien ja videoiden ottamisen sekä sisätiloissa että hämärässä ja kompensoi käden liikkeestä johtuvaa haittaa kuvaa otettaessa.

"Nokia PureView -kamerateknologiat ovat alansa huipputeknologiaa, jonka avulla kamerapuhelimella voi ottaa kuvia, joita olemme tottuneet ottamaan järjestelmäkameralla", sanoi Nokian Smart Devices -yksikön johtaja Jo Harlow. "Nokia Lumia 920 -älypuhelimella voi ottaa kuvia ja videota niin kotona, ulkona, ravintolassa kuin hämärässäkin ja lopputulos näyttää ammattilaisen tekemältä."

"Keskeinen erottautumistekijä älypuhelimissa on mielestämme kuvaustoiminnot", sanoi johtaja Crawford Del Prete, International Data Corporation -markkinatutkimuskeskuksesta. "Älypuhelinten heikkoutena on ollut hämäräkuvaus. Nokia on hyödyntänyt PureView-teknologoitaan ja laajaa kuvausosaamistaan ja luonut alan huipputason kuvauskokemuksen jokapäiväiseen käyttöön."

Nokia Lumia 920 -älypuhelimessa on mukana myös Nokian uusin paikkatietopalvelu, Nokia City Lens -sovellus. Kun käyttäjä katsoo katua puhelimen kameran kautta, Nokia City Lens näyttää rakennusten kohdalla tietoa rakennuksissa olevista ravintoloista, kaupoista, hotelleista ja muista palveluista tarjoten näin intuitiivisen tavan tutustua ympäristöön. Nokia City Lens tuo markkinoille uudenkaltaisen kokemuksen lisätyssä todellisuudessa (augmented reality) laajentaen Nokia Kartat -sovellusta. Käyttäjä voi siirtyä perinteisestä karttanäkymästä lisätyn todellisuuden näkymään ja samalla sekä tarkistaa suuntansa että tutustua ympärillään oleviin palveluihin. Parannetut Nokia Navigointi- ja Nokia Julkiset -sovellukset edustavat yhdessä muiden Nokian paikkatietopalveluiden kanssa kattavinta ja integroiduinta älypuhelimiin saatavaa karttapalvelua.

Jotta käyttäjät saavat päivästään kaiken irti, Nokia Lumia 920 -älypuhelimessa on Nokian puhelinten kaikkein tehokkain akku (2000 mAh) ja ensimmäistä kertaa sisäänrakennettu langaton lataustoiminto.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 on tyylikäs keskihintainen älypuhelin, joka tarjoaa huippuluokan suorituskykyä kompaktissa paketissa.

Nokia Lumia 820 -älypuhelin omaa samankaltaisen yksiosaiselle rakenteelle ominaisen muotoilun ja käyttötuntuman kuin kalliimman hintaluokan Lumia-älypuhelimet. Siihen on saatavilla vaihdettavia kuoria useissa eri väreissä ja kuori mahdollistaa myös langattoman lataustoiminnon. Kuoren alla on paikka mikroSD-muistikortille.

Windows Phone 8

Windows Phone 8 -alusta mahdollistaa entistä yksilöllisemmän älypuhelinkokemuksen. Se tuo mukanaan uudenlaisen aloitusruudun, jota voi muokata helpommin käyttäjän omien mieltymysten mukaan. Windows Phone 8 mahdollistaa myös elävät tapahtumaruudut, joihin tärkeimmät asiat päivittyvät päivän aikana. Windows Phone 8 -alustaan perustuvia älypuhelimia voi synkronoida Windows 8 -alustalle rakennettujen PC-koneiden, tablet-tietokoneiden ja Xbox-pelikonsoleiden kanssa, jolloin tiedostoihin, musiikkiin, valokuviin ja videoihin on mahdollista päästä käsiksi näiden eri laitteiden kautta. Windows Phone 8 -alusta sisältää Internet Explorer 10 -selaimen, jonka avulla voi selata internetiä aiempaa nopeammin ja turvallisemmin, ja siihen on asennettu valmiiksi Microsoft Office -toimistosovellukset.

Langattoman latauksen yhteistyökumppanit

Laitteiden lisäksi Nokia esitteli useita langattoman latauksen mahdollistavia lisälaitteita ja siihen liittyen yhteistyökumppaneita. Langattomaan lataukseen tehty Fatboy® Recharge Pillow -tyyny tarjoaa hauskan tavan ladata puhelinta. JBL esitteli JBL PowerUp Wireless Charging Speaker for Nokia -kaiuttimen, joka toimii samalla langattomana latausalustana. Kaiuttimessa yhdistyvät korkeatasoinen äänenlaatu ja retrohenkinen tyyli.

Mahdollistaakseen langattoman latauksen kodin ja toimiston ulkopuolella, Nokian tavoitteena on solmia yhteistyösopimuksia monien yritysten kanssa. Ensimmäisinä kumppaneina Virgin Atlantic -lentoyhtiö tulee tarjoamaan langattomia latauspisteitä Clubhouse-odotustiloissaan Heathrow'n lentokentällä Lontoossa, ja Coffee Bean & Tea Leaf® -ketju tuo vastaavia latausalustoja useisiin kahviloihinsa.

Saatavuus

Nokia Lumia 920 tulee saataville keltaisena, punaisena, harmaana, valkoisena ja mustana, ja Nokia Lumia 820 punaisena, keltaisena, harmaana, sinisenä, purppurana, valkoisena ja mustana.

Molemmat puhelimet tulevat saataville sekä viiden taajuuden LTE- että HSPA+ variantteina. Puhelinten toimitusten arvioidaan alkavan valituilla markkinoilla myöhemmin tänä vuonna. Nokia kertoo maakohtaiset hintatiedot ja varsinaiset myynninaloituspäivät lähempänä toimitusten alkamista.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Puhelinten tekniset tiedot:

Nokia Lumia 920:
Näyttö: 4,5" Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD
Prosessori: 1,5 GHz:n kaksiytiminen Snapdragon S4 -suoritin
Akku: 2000mAh sekä sisäänrakennettu langaton lataus
Takakamera: 8,7 MP Nokia PureView-teknologoita hyödyntävä kamera jossa edistyksellinen optinen kuvanvakausominaisuus ja Carl Zeiss -optiikka, Full 1080p HD videokuvaus nopeudella 30 ruutua sekunnissa.
Etukamera: 1,2 MP -kamera jossa 720p HD-video
Muisti: 1 GB:n RAM-muisti, 32 GB:n massamuisti ja 7 GB ilmaista tallenustilaa SkyDrive-palvelussa

Nokia Lumia 820:
Näyttö: 4,3 tuuman ClearBlack OLED WVGA 800x480
Prosessori: 1,5 GHz:n kaksiytiminen Snapdragon S4 -suoritin
Akku: 1650mAh sekä mahdollisuus langattomaan lataukseen
Takakamera:8 MP Auto Focus ja Carl Zeiss -optiikka, kaksinkertainen LED-salamavalo, Full 1080p HD videokuvaus nopeudella 30 ruutua sekunnissa
Etukamera: VGA-kamera
Muisti: 1 GB:n RAM-muisti, 8 GB:n massamuisti, paikka microSD-muistikortille ja 7 GB ilmaista tallenustilaa SkyDrive-palvelussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"