perjantai 7. joulukuuta 2012

Intel pysyy LGA-kannassa jatkossakin

Noin pari viikkoa internetissä rehottanut huhu siitä että puolijohdevalmistaja Intel siirtyisi valmistamaan vain integroituja BGA-prosessoreita, ei ainakaan toistaiseksi pidä paikkaansa.

Huhumylly alkoi kun eräs Japanilainen IT-uutissivusto kertoi Intelin suunnittelevan 14nm Broadwell-arkkitehtuuria käyttävän prosessorin tulevan markkinoille ainoastaan integroituna BGA-pakattuna versiona jossa prosessori olisi juotettu suoraan emolevylle ilman mahdollisuutta vaihtaa sitä myöhemmin loppukäyttäjän toimesta kuten nykyisissä LGA-kantaisissa liittimissä.

Japanilaisen lähteen mukaan myös Broadwelliä seuraava prosessori jonka on tarkoitus tulla markkinoille vuonna 2015 tukisi ainoastaan BGA-kantaa.

Intel on puuttunut huhuun ja kommentoinut muutamille blogeille että he ovat edelleen sitoutuneet valmistamaan nykyisen kaltaisia vaihdettavia prosessoreita. Luonnollisesti Intel kertoo tulevista tuotteistaan tarkemmin vasta kun niiden julkaisu on lähellä, joten tilannetta ei voi kuin seurata.

On hyvä mainita että AMD on lupautunut pysymään erillisissä prosessoreissaan ainakin vuosina 2013 ja 2014 sekä niin kauan kuin niille on kysyntää eikä moista ilmiötä ole näkyvillä jossa kysyntä perinteisille prosessoreille olisi hiipumassa.

Inteliltä on tullut aikaisemmin myös ainoastaan BGA-pohjaisia prosessoreja kuten Intel Atom –prosessorit, myöskin AMD;lta on saatavilla vastaavanlaisia prosessoreita ainoastaan BGA-kantaisina.

Esimerkiksi Asuksella on olemassa emolevyjä joissa prosessori on valmiiksi juotettu tuotteeseen, joten Intelin BGA-ratkaisu tietyille prosessorimalleille ei olisi kovinkaan kummoinen asia loppujen lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"