maanantai 30. toukokuuta 2016

Windows 10: Muutama suurempi päivityspaketti per vuosi

Windows 10: Muutama suurempi päivityspaketti per vuosiMicrosoft pitää Windows 10 käyttöjärjestelmää ikään kuin viimeisenä Windowsina jonka versionumero ei tule muuttumaan. Suuria päivityksiä toki Windowsille tulee ja nyt Microsoft on valottanut hieman kuinka niitä tullaan julkaisemaan.

Windows 10 tulee jatkossa saamaan vuodessa kaksi suurempaa päivitystä, näitä voisi verrata aikaisempien Windows versioiden Service Packkeihin joita nykyään, Windows kympin kohdalla kutsutaan Feature Update -päivityksiksi.

Microsoftilla työskentelevä Chris Riggs teki asian selväksi WinHEC konferenssissa jossa hän puhui muun muassa käyttöjärjestelmän päivityksistä.

Insider versioita tullaan tosin julkaisemaan useammin ja niiden palautteen perusteella lopulliset Feature Updatet tullaan jakamaan Windowsin normaaliversioihin vaiheittain, samalla päivityksiä seurataan tarkasti.

Päivitykset kiertävät Insider käyttäjillä sekä Microsoftin sisäisessä testauksessa jopa puoli vuotta ennen kuin ne uskalletaan laittaa julkisesti jakoon.

Windows 10 on tulossa ensimmäinen Feature Update -päivitys joka on saanut kutsumanimen Anniversary Edition, se tullaan julkaisemaan kesän aikana.

Teknisesti ottaen Windowsin “aito” versionumero eli build muuttuu näiden päivityspakettien myötä mutta Windows 10 nimenä edustaa Windows käyttöjärjestelmää yleisesti. Esimerkiksi tällä hetkellä viimeisin normaaliversio Windows 10:sta on 10586 ja Insider versio taas on 14352.

Nimeäminen sekavaa:

Päivitysten nimeäminen on Microsoftilla selkeästi vielä ongelma sillä yleisesti suuret päivityspaketit ovat Feature Update -päivityksiä, koodinimeltään taas RedStoneja (joista selviää Windows version haarauma rs1/rs2...) ja sitten mukaan tulee vielä kutsumanimet kuten Anniversary Edition.

RS -haaraumat tarkoittavat Windowsin kahta eri kehitysversiota, rs2 viittaa mitä todennäköisemmin loppuvuonna julkaistavaan toiseen suureen Feature Update -päivityspakettiin. RS2-versiota ei julkisessa insider-versiossa pääse testaamaan joten se on täysin Microsoftin sisäisessä testauksessa elävä Windows 10, myöskin muita kehitysversiohaaroja on olemassa.

Versionumeroita ja Windows 10:n kehitystä voi seurata Wikipedian sivulta, josta näkee muutoslokin jokaisen eri versionumeron kohdalla.

Normaalit päivitykset tulevat edelleen ajallaan:

Feature Update -päivitykset eivät siis tarkoita tietoturvapäivityksiä ja muita pienempiä korjauksia joita Microsoft julkaisee jo olemassa olevan aikataulunsa mukaisesti noin pari kertaa kuukaudessa, tai jopa useammin mikäli päivityksen vakavuus vaatii sitä.

LÄHDE: WinBuzzer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"