torstai 20. joulukuuta 2012

Nokialta tabletti?

Teollisuushuhut kertovat että Nokialla olisi oma Tablettiprojekti työn alla, mahdollinen tuotejulkaisu saattaisi tapahtua jo helmikuussa.

Lähteet kertovat että Nokialla olisi ollut jo aikaisemmin oma Windows 8 RT tablettiprojekti työn alla mutta yhtiö vetäytyi viime hetkellä tuotteen julkaisusta sillä Microsoft ennätti julkaista oman Surfacensa, Nokia katsoi myös muiden kilpailijoiden tavoin että Microsoftin on parempi toimia testiankkana ja näyttää kuinka ARM-pohjainen Windows tabletti otettaisiin markkinoilla vastaan.

Windows RT pohjaista Surfacea ei kuitenkaan ole otettu markkinoilla kovinkaan hyvin vastaan, suurimpana myyntiä rajoittavana tekijänä onkin pidetty Windows RT version epäyhteensopivuutta työpöytä Windowsin kanssa sekä tiedon siitä että aito Windows 8 Pro –tabletti olisi tulossa markkinoille myöhemmin.

Microsoft on juuri julkaissut Windows 8 Pro tabletin joka on täysin yhteensopiva myös työpöytäohjelmien kanssa x86 prosessorinsa myötä, tälle on ennustettu paremmat mahdollisuudet pärjätä markkinoilla kuin RT-version.

Nokian viimeisin tablettiprojekti on teollisuuslähteiden mukaan ollut noin 10 tuuman kokoinen ja se olisi käyttänyt prosessorinaan Qualcommin Snapdragon S4;sta luonnollisesti siinä olisi ollut Windows 8 RT käyttöjärjestelmä, joka ei siis ole yhteensopiva työpöytä version ohjelmien kanssa.

Lähteet epäilevät että Nokia jatkaisi projektiaan sellaisenaan ja lopullisena tuotteena tulisi RT versio.

Nähtäväksi jää kumpaan leiriin Nokia tablettinsa vie, vai viekö mihinkään.

LÄHDE: DigiTimes, Tietokone.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"