keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Instagram selventää uusia käyttöehtojaan

Instagramin käyttöehtojen muutos aiheutti niin paljon hallaa palvelun imagolle että he yrittävät päivittää ehtoja selvemmiksi.

Instagramin perustajajäsen Kevin Systrom on kertonut Instagramin blogissa että Instagramin tarkoitus ei ole missään vaiheessa myydä muiden käyttäjien kuvia mainostajille, vain oikeuden käyttää kuvia ns. nostetuissa postauksissa, aivan kuten Facebookissa sponsoroidut päivitykset tekevät.

“we were going to sell your photos to others without any compensation. This is not true and it is our mistake that this language is confusing. To be clear: it is not our intention to sell your photos. We are working on updated language in the terms to make sure this is clear.” –Ote Systromin blogipostauksesta.

Kirjaimellisesti kyse ei siis ole myymisestä, vaan oikeudesta käyttää kuvia mainostajien omissa päivityksissä joita palveluun tulee, kuvat eivät siirry palvelun ulkopuolelle, eikä mainostajat osta kuvaa vaan tilaa kuvalle ja omalle kommentilleen.

Yksi selväkielinen esimerkki Instagramin tarkoittamasta sponsoroidusta viestistä: Jos vaikkapa Coca-Cola haluaa sponsoroida omaa Instagram feediään, voi yhtiö napata palvelusta kuvan jossa joku on ottanut kuvan Coca-Cola pullosta ja kommentoida sponssiin vaikkapa: “hyvää” tai muuta vastaavaa.

Mainostajat eivät kuitenkaan voi edelleenkään napata kuvaa Instagramista ja ostaa sitä Instagramilta ulos ja käyttää sitä palvelun ulkopuolisessa markkinoinnissa.

LÄHDE: Instagram

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"