tiistai 15. tammikuuta 2013

CES 2013: Miltä kuulostaisi 4.6Gbps WLAN-yhteys?

WilocityWilocity on yhtiö joka on kehittänyt langattomia tiedonsiirtoprotokollia, yhtiö esitteli CES 2013 messuilla Wilocity Wireless chipsiä joka pystyy käsittelemään jopa 4.6Gbps nopeuksia, ongelmiakin vielä on.

Uusi tekniikka on hyvin helppo estää, se ei vielä pääse seinän läpi korkean 60GHzin toimintataajuuden vuoksi joten se vaatii lähes suoraa kontaktia laitteiden välille, yksi suuri ongelma on ohitettu, se ei häiritse muita langattomia verkkoja sillä perinteiset WLAN/WiFi-verkot käyttävät maksimissaan 5GHzin toimintataajuutta.

Teoriassa Wilocityn tekniikan saa toimimaan myös 7Gbps nopeudella mutta se on äärimmäisen esteherkkä, toistaiseksi vielä joudumme odottamaan tekniikan kypsymistä jotta sitä voisi käyttää perinteisemmässä tiedonsiirrossa juurikin esteherkkyyden vuoksi.

Yhtiön piirit perustuvat juuri hyväksyttyyn IEE 802.11ad standardiin joten se on heittämällä yhteensopiva tulevaisuuden laitteiden kanssa.

Wilocityn WLAN tai WiGi piiriä on kuitenkin jo saatavilla muun muassa Dellin kannettavien tietokoneiden valikoimassa vaikka tekniikalle ei vielä löydy laajempaa tukea muualta.

Lähitulevaisuudessa WiGin ehkä eniten käytetyin hyödyntämismuoto tulee olemaan erilaisten laitteiden langaton yhteys jolla voi yhdistää esimerkiksi peliohjaimia, näppäimistöjä, hiiriä sekä näyttöjä laitteiden välille.

Lähitulevaisuudessa langaton kuvasignaalin striimaus laitteiden välillä on arkipäivää:

CESissä esillä olleet esimerkit näyttivät kuinka vaikkapa puhelimen näytön sisällön voi striimata kätevästi isolle FullHD paneelille käyttämällä hieman eri tekniikkaa kuin Wilocityllä on käytössä.

802.11ac standardiin perustuvilla WiFi-sertifioiduilla laitteilla voi muun muassa jo nyt siirtää kuvasignaalia langattomasti puhelimen ja television välillä, tätä tekniikkaa tukee jo nyt muun muassa LG;n Optimus sarjan älypuhelimet sekä Samsungin Galaxy S3.

Kumpi tekniikoista voittaa vai löytyykö kummallekin vaihtoehdolle omat käyttötarpeensa? sen tulevaisuus meille näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"