perjantai 14. helmikuuta 2014

“Olen hengissä” raikuu Twitterissä kun Libanonissa räjähtää

Libanonilainen sovelluskehittäjä Sandra Hassan on tehnyt pienen Android sovelluksen mobiililaitteeseen joka lähettää yhdellä painaluksella Twitteriin automaattisen viestin: “Olen hengissä”.

Kyse on viesteistä jotka ihmiset lähettävät läheisilleen Twitteriin jotta he tietävät lähettäjän olevan hengissä siviilejä kohtaan suunniteltujen pommi-iskujen jälkeen.

Ohjelma lähettää tarkalleen seuraavan viestin: "I am still alive! #Lebanon #Latestbombing", hashtagien avulla jokainen voi seurata viestien tulvaa joka on merkki maan vaikeista ja vaarallisista olosuhteista.

Sandra Hassan joka kehitti ohjelman kertoo että usein pommi-iskujen jälkeen ihmiset tukkivat puhelinverkot kun yrittävät saada yhteyttä omaisiinsa mutta mahdollisesti jos puhelimessa on heikkokin yhteys internetiin heti pommi-iskun jälkeen voi viesti mennä perille lähellä olevien tilasta läheisille.

Sovellus on saanut paljon palautetta, esimerkiksi Pakistanista sekä Egyptistä on tullut pyyntöjä Hassanille että hän tekisi heille lokalisoidut versiot, myös kansalaisjärjestöt ovat ottaneet häneen yhteyttä jotta hän kehittäisi ohjelmasta version joka sopisi katastrofialueille.

Uusin päivitys:

Sandra Hassan on myös vastannut toiveisiin ja päivittänyt ohjelman, luonut niihin lokalisoidut versiot muun muassa hashtagit jotka sopivat eri maiden tilanteisiin mutta ohjelman käyttöliittymänkieli on Englanti.

Ohjelmalla pystyy nykyisin myös lähettämään Twitterin lisäksi viestin Facebookiin sekä tekstiviestit haluamilleen henkilöille, kunhan heillä on vain sama ohjelma omissa puhelimissaan.

LÄHDE: BBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"