torstai 13. kesäkuuta 2013

Hashtagit tulevat vihdoin Facebookiin

Facebook on päivittänyt hieman käyttäjilleen tarjoamaa käyttökokemusta lisäämällä tuen Twitteristä tutut hashtagit päivityksiin.

Hashtagit eli #-etumerkillä varustetut sanat päivityksessä muodostavat kyseiselle sanalle hakulinkin jonka avulla palvelu pystyy listamaan muiden käyttäjien samaa hashtagia käyttäviä julkaisuja ja näin keskustelusta voidaan saada laajempi kokonaisuus kerralla.

Hashtagit ovat tuettuna myös Facebookin sisäisessä hakukentässä, esimerkiksi laittamalla hakukenttään #suomi –hashtagin, löytää Facebook kaikki julkiset päivitykset joissa kyseistä tagia käytetään.

Esimerkiksi suosittu Instagram valokuvapalvelu käyttää hashtageja myös, ja jos käyttäjä julkaisee Instagram kuvan Facebookiin jossa on kuvatekstissä jokin hashtagi, toimii kyseinen linkki myös Facebookissa, tosin tällöin haut eivät mene Instagramiin vaan Facebookiin.

Kun käyttäjä klikkaa hashtagia, hakutulokset ilmestyvät sisäiseen ponnahdusikkunaan (ei uuteen selainikkunaan), hakutuloksien yläpuolella on mahdollista lisätä uutta sisältöä kyseiseen hakuun perustuen, sillä Facebook lisää tagin automaattisesti viestiin.

Esimerkki hashtagin näkymisestä päivityksessä.

Hakutuloksissa voi suoraan kirjoitaa tagin alle sopivia päivityksiä.Hashtagi on valmiina ja kursori on sen edessä, joten sitä ei pääse pyyhkäisemään vahingossa pois.

Hashtagit ovat olleet yksi toivotuin ominaisuus Facebookiin.

Tageja käytetään yleisesti monissa sosiaalisen median palveluissa kuten esimerkiksi Googlen Google Plus palvelussa.

Facebookin Hashtagit ovat käytettävissä tästä päivästä eteenpäin kaikilla käyttäjillä, tosin Facebookin mobiilisovellukset eivät vielä tue tageja, mutta eiköhän päivitys ole jo tuloillaan.

*PÄIVITYS:* klo 12:25, Lisäys mobiilisovelluksista.

LÄHDE: Facebook Newsroom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"