keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Samsungilta järjetön kamerapuhelin 10x zoomilla

Samsung on julkaissut järjettömän 16MP kamerapuhelimen jossa on kymmenkertainen optinen zoom, tässä on Samsung Galaxy S4 Zoom.

Puhelinosuus muistuttaa lähinnä viime kuussa julkaistua Samsung Galaxy S4 Miniä teknisiltä ominaisuuksiltaan mutta kameraosuus tuo ulkoisesti eroavaisuuksia optisen zoominsa ansiosta. Kyseessä kun on lähinnä digikameran ja puhelimen sekava yhdistelmä.

Aikaisemmin Samsung on julkaissut jo älypuhelinta ja Kameraa yhdistävän Galaxy Camera kameran, jossa on käyttöjärjestelmänä älypuhelimista tuttu Android, nyt yhtiö katsoi että maailma on valmis kahden yhdistämiseen aidosti keskenään.

Puhelin on todella uskaliaan näköinen, vaikea on tietenkin sanoa minkälaista sitä on käyttää kun allekirjoittanut ei ole päässyt testaamaan laitetta mutta optiikka voinee joutua koville kun sen päällä on käsi puhelun aikana.

Toisaalta puhelin on hyvinkin pieni joten ehkä sitä ei tarvitse peittää kokonaan kädellä kun sitä pitää korvalla:

Kamerassa on luonnollisesti OIS eli kuvanvakain, salamavalona Xenon ja Optinen Zoomi on 10x (24-240mm). Videota kamera kykenee tallentamaan täyden teräväpiirron tarkkuudella 30 ruutuasekunnissa. Etukamarana on yllättäen 1.9MP jolla myös saa melko hyviä kuvia aikaiseksi.

Puhelimen ominaisuudet ovat nekin vähintäänkin hyvät, käyttöjärjestelmänä on tuore Android 4.2.2 suorittimena sykkii 1.5GHz tuplaydin, varmasti riittävä 4,3” näyttö ja 1.5 GB keskusmuisti takaavat varmasti jouhevan käytön mutta entäs sitten akkukesto? Samsung ei ole toistaiseksi julkaissut tietoja kestosta mutta se on kuitenkin melko suuri 2330 milliampeerin akku joten peruskäyttöä voisi olettaa saavan ainakin sen 8 tuntia.

Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät täältä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Samsungin insinöörit ovat katsoneet että pientä zoom-objektiivia ei kannata alkaa repimään irti joka kerralla kun tulee tarve irrottaa akku, tai vaihtaa sim-korttia, he ovat lainanneet ajatuksen digikameroista ja laittaneet akun, sim-paikan sekä muistipaikan laitteen kylkeen:

 

Samsung tulee uutukaisellaan pahaan aikaan markkinoille mikäli asioita katsoo Nokia-lasien läpi, sillä Nokia on viimeisimpien huhujen mukaan julkaisemassa 41MP EOS kameran Windows Alustalla, on kaikki syy uskoa että Samsungin hinta tulee pysymään Nokian suuremmalla kennolla varustetun puhelimen alapuolella. Voi myös olla että tulevassa Nokian luurissa ei ole optista zoomia, ei ainakaan kymmenkertaista sellaista.

Samsung tuo uutukaisensa myyntiin elokuun lopulla, suositushinta luurille on 599€ 4G-tuella, 3G-versio 549€.

Kylkiäisenä Samsung tarjoaa puhelimen ostajalle Dropbox palvelusta 50GB ilmaista tallennustilaa kuville ja muille tiedostoille.

Tässä vielä muutama kuva Samsung S4 Zoomista:

Samsung Galaxy S4 Zoomin tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Android 4.2.2
Suoritin: 1.5 GHz Dual-Core
Näyttö: Super AMOLED 4,3" (540 x 960)
Keskusmuisti: 1.5GB
Käyttömuisti: 8GB (5GB käytettävissä)+MicroSD aina 64GB asti.
Kamera: Taka:16MP,AF,OIS, Xenon Flash, GPS TAG. Etu: 1.9MP
Liitännät: MicroSIM, MiniUSB, MicroSD
Verkot: 2G: 850 / 900 / 1800 / 1900, 3G: 850 / 900 / 1900 / 2100, LTE.
Verkkonopeudet: HSDPA, 21.1 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL
Navigointi: A-GPS & GLONASS
Akku:
Li-Ion 2330 mAh
Paino: 208 grammaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"