maanantai 17. kesäkuuta 2013

Saudi Arabia pyytää WhatsAppilta ja Skypeltä tietoja, jos ei anna tulee bannia

Saudi Arabia on kaikessa viisaudessaan valmis sulkemaan kaikilta sellaisilta palveluilta pääsyn maan verkkoon jotka eivät suostu jakamaan käyttäjätietoja maan viranomaisille.

Aikaisemmin kesäkuussa maa sulki pääsyn Viber -verkkoon joka on samankaltainen suosittu tekstiviestipalvelu kuin WhatsApp, syynä on se että vaikka Saudi Arabian viranomaiset olivat pyytäneet Viberiä luovuttamaan käyttäjädataa, kuten kuka, kelle, koska lähettää tekstiviestejä palvelun sisällä.

Saudi Arabian viranomaiset vetoavat siihen että nykyisellään kyseiset ohjelmat rikkoo maan lakeja, eli siellä on pakko jakaa tiedot mikäli haluaa maassa toimia.

Toistaiseksi ainakaan WhatsApp eikä myöskään Microsoftin nykyisin omistama Skype jaa näitä tietoja viranomaisille ja onkin jo melko varmaa että näin ei myöskään tule käymään joten Saudi Arabialaiset ja siellä työskentelevät ulkomaalaiset joutuvat pian keksimään muita työkaluja yhteydenpitoon.

Viranomaiset uskovat että he tulevat sulkemaan palveluihin pääsyn heinäkuun alussa jollei yhtiöt vastaa myöntävästi maan pyyntöihin tietojen luovutuksessa.

Kyseessä on siis Saudi Arabian sisällä ja sieltä eteenpäin lähtevästä tekstiviestiliikenteestä, maa ei siis ainakaan annettujen tietojen perusteella vaadi maailmanlaajuisia logeja palveluista.

LÄHDE: Reuters, Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"