perjantai 16. elokuuta 2013

Ei vieläkään virallista Youtube sovellusta WP-luureihin

Microsoftin Windows Phone on kärsinyt vajavaisuudesta, sillä se ei omaa virallista Youtube sovellusta, Microsoft teki itse sovelluksen mutta se ei kelpaa Googlelle.

Google on ollut todella hyökkäävä Microsoftia kohtaan tai lähinnä sen Windows Phone –käyttöjärjestelmää kohtaan. Aluksi Google lopetti palveluita jotka olivat käyttöjärjestelmälle tarpeellisia jotta Windows Phonen käyttäjät voisivat käyttää Push-toimintoa Gmail tileille, Google myös torppasi Microsoftin kehittämän Youtube sovelluksen koska se mahdollisti toimintoja joille Google ei ole antanut lupaa sen API-käyttöehdoissa, muun muassa mainokset eivät näkyneet Microsoftin sovelluksessa ja videoita oli mahdollista ladata laitteen muistiin joten Google vaati sovelluksen poistamista sovelluskaupasta ja puhelimista joihin se oli jo asennettu, Microsoft suostui vaatimuksiin.

Microsoft ja Google kuitenkin esittivät yhdessä vaiheessa että he yrittävät saada käyttöjärjestelmälle virallisen Youtube-sovelluksen jota he kehittäisivät yhdessä. Mitä ilmeisemmin näin ei ole kuitenkaan tapahtunut sillä Microsoft julkaisi alkuviikosta uuden version puhelimiin jonka oli tarkoitus olla juuri luvattu yhteistyön hedelmä.

Google on kuitenkin sanoutunut julkaisusta irti ja vaati Microsoftia jälleen poistamaan sovelluksen. Syynä koko hässäkälle on se että Google vaatii Microsoftia päivittämään sen mobiiliselaimen tukemaan erinäistä HTML5-tekniikoita jonka päälle sovellus olisi tarkoitus kehittää. Microsoft on ihmeissään Googlen vaatimuksista, iOS- eikä myöskään Android versiot ohjelmasta perustu HTML5-tekniikkaan ja siksi Microsoft pitää kohtuuttomina Googlen vaatimuksia.

Molempien yhtiöiden asiantuntijat pitävät joka tapauksessa HTML5-version kehittämistä alustalle varsin hankalana ja aikaa vievänä projektina. Yhteisymmärryksestä huolimatta tulevaisuus virallisesta Youtube sovelluksesta Windows Phone alustalle näyttää hyvin synkältä.

Microsoft on kuitenkin edelleen toiveikas ja on valmis kehittämään sovellusta edelleen ja odottaa Googlelta ratkaisevia toimia projektin eteenpäin viemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"