maanantai 19. elokuuta 2013

Mozilla Firefox joulukuussa “moderniin käyttöliittymään”

Hyvin suosittu verkkoselain Mozilla Firefox on tulossa joulukuun 10 päivä Windows 8:in moderniin käyttöliittymään. Se tulee pyörimään muun muassa Windows 8 RT –versiossa.

Kosketukselle suunnatussa ja aikaisemmin Metro-käyttöliittymänä tunnettu Windows 8:in moderni käyttöliittymä on saamassa kolmannen vakavasti otettavan selaimen. Google Chromen sekä Microsoftin Internet Explorer lisäksi myös Firefox on tulossa alustalle.

Firefoxin kehittäjät esittelivät aikanaan myöskin iOS versiota selaimestaan. Uusi Windows 8:lle optimoitu versio muistuttaa käyttöliittymältään huomattavasti iPadilla esitettyä versiota. (katso video ajasta 31:00 jossa esitellään iPad versiota.)

Monet ovat odottaneet Firefoxia iOS-alustalle mutta ainakin toistaiseksi Windows 8 asettuu edelle, Firefox tulisi kyllä iOS-alustalle myös mutta Apple on asettanut varsin tiukat ehdot selainten kehittämisessä alustalle, se nimittäin vaatii Webkit-pohjaisen selaimen, Firefox ei tyydy pelkän käyttöliittymän rakentajaksi vaan haluaa tuoda selaimeensa Gecko-ytimen joka on käytössä muissakin Firefox-selaimissa.

Testaa jo tänään:

Jo nyt Firefoxin kosketukselle optimoitua versiota voi testata näiden virallisten ohjeiden mukaisesti.

LÄHDE: TNW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"